fbpx ūü•©‚úÖVerdens bedste steak-sandwich | opskrifter | GastroFun.dk

Verdens bedste steak-sandwich

Verdens bedste steak-sandwich
Beskrivelse

At kalde en ret for verdens bedste er nok en kende k√¶kt. Men det er den for mig, fordi der¬†er en h√łj grad af ‚ÄĚsmag af erindring‚ÄĚ over den.

På den franske restaurant Philippe, hvor jeg stod i lære, havde vi verdens bedste grill-sauce, som hed sauce Parisienne.

Det er en slags¬†kold bearnaise, som piskes med jomfruolivenolie i stedet for klaret sm√łr, samt grovkornet¬†sennep, hvidl√łg, persille og skalottel√łg.

Om aftenen efter en lang dag i k√łkkenet var denne¬†steak-sandwich ofte vores personalemad.

Den laves med en h√•rdt grillet tynd entrecote og¬†masser af spr√łd, bitter fris√©salat i en baguette eller focaccia-bolle.

Sandwichen er ekstra¬†god, hvis den serveres med en iskold fad√łl.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
2 spsk Sennep (Grovkornet)
2 spsk Eddike (Sherry)
1 dl Olivenolie (Cirka)
1 dl Olie (Vindruekerne (cirka))
2 spsk Citronsaft
3 fed Hvidl√łg (Finthakket)
4 Skalottel√łg (4 -5 sm√• skalottel√łg, pillet og finthakket)
1 dl Bredbladet persille (Frisk og hakket)
  Peber (Friskkv√¶rnet)
4 Entrecotes (a' 120 gram pr. stk.)
1⁄2 Fris√©salat (1/2 hoved)
4 Boller (4 focacciaboller eller 1 baguette)
  Peber (Fra kv√¶rn)
Vejledning

Pisk æggeblommer godt med salt og peber, og tilsæt grovkornet sennep og sherryeddike.

Pisk olierne i æggeblommerne i en tynd stråle, som når man laver en mayonnaise.

Tils√¶t finthakket¬†hvidl√łg, finthakkede skalottel√łg og hakket persille.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

Opbevar¬†p√• k√łl.

 

Skyl salaten, og afdryp i sigte eller salatslynge.

Steg entrecotes 1 minut på hver side på en grill eller grillpande, og krydr med salt og peber.

Lad dem hvile et par minutter.

Grill de halverede focaccia-boller eller baguettes på begge sider, og skær entrecotes i skiver på skrå.

Anret skiverne i br√łdet,¬†og kom godt med sauce Parisienne ovenp√•.

Slut af med fris√©salat og overdelen af br√łdet, og serv√©r¬†straks.

Noter

TIP: Hvis du udskifter den grove sennep med lidt dijonsennep, og hvidl√łg og persille med friskhakket estragon i din sauce Parisienne,

f√•r du en dejlig kold bearnaise. Udskift entrecoten med stegt aubergine, stegt laks eller skiver af andet r√łdt oksek√łd.

Source

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

K√łb bl.a. bogen her hos¬†Saxo.com.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier