fbpx ūüćēVerdens bedste glutenfrie pizza | opskrifter | GastroFun.dk

Verdens bedste glutenfrie pizza

Verdens bedste glutenfrie pizza
Beskrivelse

Velsmagende og l√¶kker hjemmelavet pizza. Opskriften er glutenfri og har tips til hvordan du g√łr din pizza spr√łd.

Vi har opskriften fra bogen: "Nul hvede ‚Äď glutenfri livretter", hvor forfatteren Sandra Pugliese har fokus p√• at hj√¶lpe hendes l√¶sere med at leve s√• glutenfrit som overhoved muligt i dagligdagen.¬†

Udbytte
2 pizzaer
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Pizzabund:)
4 1⁄4 dl Vand (Tempereret vand (37¬įC))
1 tsk Salt (Himalayasalt)
50 g Maizena
1⁄2 dl Olivenolie (Til formning)
  Opskriftsgruppe (Tomatsauce)
1 spsk Olivenolie
2 spsk Tomatpure (Koncentreret)
  Salt
  Krydderier (Salt, friskkv√¶rnet peber og lidt piri piri)
  Opskriftsgruppe (Ekstra fyld)
  Mozarella (Evt. 4-6 skiver - eller anden ost)
  Parmaskinke (4-6 skiver )
1⁄2 pk Rucola
Vejledning

Pizzabund:

Forvarm ovnen til 250¬įC varmluft.

Bland loppefr√łskallerne i vandet, og lad det st√• 20 minutter.

Lav tomatsaucen, mens du venter (se nedenfor).

Kv√¶rn sesamfr√łene til mel i en kaffekv√¶rn eller blender.

Pisk vand og loppefr√łskaller for h√łj speed 2-3 minutter.

Tils√¶t de √łvrige ingredienser undtagen olien, og √¶lt dejen igennem ogs√• for h√łj speed et minuts tid.

Kom godt med olie p√• h√¶nderne, del dejen i to,¬†og form begge dele til kugler, som du derefter¬†presser ud til en stor rund tynd pizza p√•¬†2 bageplader bekl√¶dt med bagepapir. Du kan¬†sagtens g√łre det med h√¶nderne.

Bag pizzaerne en ad gangen, s√• far du det bedste resultat, ogs√•¬†selvom du bruger varmluft. Bag den f√łrste bund¬†10-12 minutter uden tomatsauce.

Sm√łr derefter halvdelen af tomatsaucen p√•, og bag den yderligere 2-3 minutter, til den er f√¶rdig.

P√• den made bliver pizzaen mere spr√łd.

Gentag med den anden bund.

Hvis du gerne vil have ost på pizzaen, så bag den med sammen med tomatsaucen.

 

Tomatsauce:

Finthak hvidl√łget, og svits det for j√¶vn varme i olien, til det begynder at brune.

Tilsæt tomatpure og lidt efter de flåede tomater.

Lad saucen småsimre 40 minutter, og smag til med salt, peber og piri piri.

 

Ekstra fyld:

Skyl og slyng rucolaen.

Fordel rucola og parmaskinke på de færdigbagte pizzaer, og server dem varme, lune eller kolde.

Source

Vi har f√•et opskriften fra bogen: "Nul hvede ‚Äď glutenfri livretter"

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion