fbpx 🐖Verdens bedste frikadeller | opskrifter | GastroFun.dk

Verdens bedste frikadeller

Verdens bedste frikadeller
Underrubrik
Serveret med pandesovs, løgmarmelade og kartofler
Sidst ændret:
Fredag den 10. maj, 2019 - 16:17
Beskrivelse

Frikadeller som mor lavede dem! Der findes næsten ikke noget bedre, vel?

Vi har alle en holdning til, hvordan de perfekte dunser skal laves: Med eller uden rasp? Skal løgene hakkes eller rives? Én ting er sikkert: De skal steges i riiiigeligt med smør!

Det blev en større portion på ca. 25 stk. Det kan man ligeså godt, for det gør ikke den store forskel rent tidsmæssigt - og så er frikadellerne jo fryseegnede, skulle der nu være nogle til overs.

Jeg brugte oprindeligt hvedemel i mine frikadeller, men siden min mand og jeg hørte Umut Sakarya fra Guldkroen anbefale, at man skifter til kartoffelmel, er det konsekvent det vi bruger!

Kartoflerne buldrede derudaf, mens jeg stegte frikadellerne. Så passede det nemlig med, at kartoffelvandet kunne bruges til sovsen bagefter.

Vi fik denne løgmarmelade til - mums det var lækkert!

Sværhedsgrad
Udbytte
25 stk
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
1 time, 25 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Frikadeller)
2 Løg (revet)
2 spsk Kartoffelmel
  Groft salt (1½ spsk)
2 Æg
  Smør (25-40 gram til stegning)
  Opskriftsgruppe (Pandesovs)
2 spsk Mel
  kartoffelvand (ca 5 dl)
  Citronsaft (efter smag)
  salt og peber (efter smag)
Vejledning

Deller

Kom svinefars, løg, kartoffelmel, salt og æg i en skål.

Rør det hele sammen.

Lav gerne farsen i god tid inden stegning, så den når at samle sig og blive rigtig sej.

Form dellerne i håndhulen ved hjælp af en ske. Hav gerne alle deller formet og klar, inden du begynder stegningen - så er det nemmere at styre stegetiden.

Smelt smørret på panden og steg frikadellerne ved jævn varme (ca. 75% af fuldt blus) i godt 5 minutters tid på hver side - eller til de har den stegeskorpe, du foretrækker.

Tag dem af varmen og lad stegefedtet blive i panden. Det skal nemlig blive til en lækker sovs, og derfor behøver du heller ikke slukke for varmen endnu.

 

Sovs

Pandesovsen laves - sjovt nok - i den pande, du stegede frikadellerne i. Det er nemt og du sparer opvasken!

Tilsæt mel, 5 dl vand fra kartoflerne (som har kogt, imens frikadellerne stegte) og mælk til stegefedtet og rør rundt.

Smag til med citronsaft, salt og peber, gastrik og ketchup.

Bum - og du har verdens nemmeste sovs!

Servér og nyd de lune dunser med kartofler og løgmarmelade. Velbekomme!

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Frikadeller med brun sovs
Opskrift
Anette
Løgmarmelade
Opskrift
Per Asmussen
Kartofler
Opskrift
Anette