fbpx Vegetar🍝 kødsovs med spaghetti | opskrifter | GastroFun.dk

Vegetar kødsovs med spaghetti

Vegetar kødsovs med spaghetti
Beskrivelse

Pasta med kødsovs er en af danskerne nationalretter og den skal indeholde hakket oksekød. Jeg giver dig et alternativ til kødet, da det er erstattet af linser. Retten er fyldt med gode smage, konsistenser og vi lover at du går mæt fra dit spisebord når du har sat tænderne i denne dejlige ret.

Har du andre grøntsager i dit køleskab, så kan du sagtens erstatte dem jeg har valgt til denne ret.

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
  Opskriftsgruppe ("Kødsauce")
1 Løg (Stort. Brug 2 hvis de er små)
3 fed Hvidløg
1⁄3 Knoldselleri (Lille)
2 Bladselleri (2 stængler)
  Olivenolie (Til stegningen)
200 g Linser (Røde. Grønne kan også bruges)
2 dl Hvidvin
6 dl Grøntsagsfond (Kan sagtens erstattes af bouillonterning og vand)
250 g Passata (Kan erstattes af 1 dåse flåede/hakkede tomater)
  Krydderier (Salt, peber, citronsaft, balsamicoeddike og sukker)
1 dl Fløde
  Opskriftsgruppe (Pasta)
500 g Spaghetti (Eller anden slags pasta)
  Salt
  Opskriftsgruppe (Servering)
  Parmesan (Skal rives henover retten)
  Brødcroutoner (Kan erstattes af tyndt ristet brød eller chips)
Vejledning

Hak alle grøntsagerne først, så fint som du ønsker dem. Er du til bid i din kødsauce, så lad stykkerne være mellemstore. Hvis du vil være foruden det bid, så finsnit dem alle. Et alternativ er også at grovhakke dem og så blende kødsaucen inden den serveres.

Vegetar kødsovs med spaghetti

Brugt en tykbundet og højkantet sauterpande til denne opskrift.

Varm olivenolie op ved middelhøj varme og steg alle grøntsagerne på panden. Det tager 3-5 minutter og de skal ikke tage farve.

Vegetar kødsovs med spaghetti

Tilsæt herefter linserne og giv 1-2 minutter inden hvidvinen hældes i. 

Vegetar kødsovs med spaghetti

Kog hvidvinen ud, det tager 2-3 minutter.

Tilsæt fond og passata (tomater) og lad det få et hurtigt opkog.

Skru ned for blusset og lad retten stå i 30 minutter og simre. 

Krydr saucen og tilsæt fløde og lad det stå i cirka 10 minutter mere.

Vegetar kødsovs med spaghetti

 

Pasta

Kog din pasta efter pakkens anvisninger.

Her brugte vi tørret spaghetti der fik 8 minutter i spilkogende vand. Et godt tip er først at få vandet til at koge og så komme salt i vandet. Tilsætter du saltet inden vandet koger, så forhøjer du vandets kogepunkt og dermed den tid det tager før du får vandet til at koge. Glem alt om at bruge olie i vandet, det er bare en skrøne.

 

Samling af retten

Når du sigter din pasta, så lad vær med at sigte al vandet fra, det er en god ide at cirka 1 dl af kogevandet kommer med i saucen når vender din pasta i saucen. Et alternativ er ellers at have et krus stående i din vask, så når du sigter vandet fra pastaen, så fanger den lidt af kogevandet. Det er fyldt med af god smag og stivelse, der bl.a. hjælper med at jævne saucer.

Vend din pasta og en smule kogevand i "kødsaucen" og lad det lige sætte sig sammen. Det tager 1-2 minutter.

Kom din pasta og kødsauce på en tallerken og riv parmesan henover. Køb altid en parmesanskive, som du selv kan rive fremfor det færdigrevne parmesan. Der er en verden til forskel på smagen.

Retten smager dejligt, men det er en ret blød ret på konsistensen. Derfor anbefaler vi at få noget sprødt sammen med retten. Det kan være alt fra brødcroutoner, hårdristet brød eller f.eks. chips. 

 

 

 

 

Vegetar kødsovs med spaghetti

Vegetar kødsovs med spaghetti

Noter

Hold øje med væskemængden når saucen står og simrer. Linser er gode til at suge væde. Tilsæt lidt ekstra fond undervejes, hvis de suger for meget.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier