fbpx ūü•ôVeganske k√łdboller med linser og kik√¶rter | opskrifter | GastroFun.dk

Veganske k√łdboller med linser og kik√¶rter

Veganske k√łdboller med linser og kik√¶rter
Sidst ændret:
Mandag den 20. maj, 2019 - 12:40
Beskrivelse

Her er en l√¶kker opskrift p√• veganske k√łdboller, som ogs√• nemt kan laves i hverdagen.

Farsen kan nemlig laves en dag forinden, og gemmes i k√łleskabet til det skal bruges.

N√•r k√łdbollerne er lavet, kan de ogs√• nemt fryses ned og er klar til opt√łning til de mere travle hverdage.

Jeg har i denne opskrift serveret dem i l√¶kre lune fladbr√łd sammen med hummus, tynde strimler af agurk og drysset med lidt chili.

I opskriften her har jeg krydret farsen med både Harissa og Ras el Hanout krydderier, da jeg synes det giver lidt varme og sydlig stemning til smagen.

Men du kan sagtens udelade de st√¶rke krydderier, hvis du √łnsker en mildere eller b√łrnevenlig version.¬†

Tip: Du kan nemt lave opskriften glutenfri ved at skifte hvedemel ud med boghvedemel eller en anden slags glutenfri mel. 

Sværhedsgrad
Udbytte
16 k√łdboller
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Veganske k√łdboller)
240 g Linser
1 tsk Harissa
2 spsk R√łd pesto (Efter eget valg)
4 spsk Olivenolie
1⁄2 Citron (Revet skal og saft fra 1/2 √łko citron)
4 spsk Hvedemel (Boghvedemel hvis glutenfri)
  Opskriftsgruppe (Servering)
  Br√łd (Fladbr√łd)
  Agurk
  Hummus (Gerne hjemmelavet)
  Chili
Vejledning

Forvarm ovnen til 180 grader celsius.

Mix alle ingredienser i en blender eller minihakker.

Farsen er klar, når den er fast og du kan forme den med hænderne.

Drys gerne lidt mel p√• h√¶nderne og form farsen til faste runde kugler p√• st√łrrelse med sm√• golfbolde.

S√¶t k√łdbollerne p√• en bageplade og varm dem i ovnen 10 minutter p√• hver side - vend dem gerne undervejs.

Efter de 20 minutter, s√• steg k√łdbollerne kort et par minutter p√• hver side i lidt olie, s√• de f√•r en spr√łd og gylden overflade.¬†

Server k√łdbollerne i lune tortillabr√łd eller fladbr√łd sammen med hummus, agurk, finthakket persille og drys med chili.¬†

Veganske k√łdboller

Veganske k√łdboller

Veganske k√łdboller

Noter

Den her opskrift kan sagtens ogs√• ‚Äėn√łjes‚Äô med at steges p√• panden. Men jeg synes nu, at de f√•r den helt rigtige k√łdbolle-konsistens ved lige at f√• en tur i ovnen. Ellers kan de nemt frituresteges, hvis man √łnsker en mere falafel-agtig konsistens. Find her en mindre kasserolle frem og fyld med 1/3 del olie og steg k√łdbollerne i et par minutter, hvor de gerne vendes undervejs.¬†

Hvis du √łnsker en god hjemmelavet opskrift p√• hummus, s√• har vil jeg her dele min¬†opskrift p√• cremet hummus.¬†

Jeg håber, at du kan bruge opskriften. Velbekomme. 

Source

F√łlg mig her:

Instagram: @michalakramer

Micadeli.com - et madsunivers med fokus på en vegetarisk livsstil

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Pitabr√łd med falafel
Opskrift
Anette