fbpx 🥙Veganske kødboller med linser og kikærter | opskrifter | GastroFun.dk

Veganske kødboller med linser og kikærter

Veganske kødboller med linser og kikærter
Sidst ændret:
Mandag den 20. maj, 2019 - 12:40
Beskrivelse

Her er en lækker opskrift på veganske kødboller, som også nemt kan laves i hverdagen.

Farsen kan nemlig laves en dag forinden, og gemmes i køleskabet til det skal bruges.

Når kødbollerne er lavet, kan de også nemt fryses ned og er klar til optøning til de mere travle hverdage.

Jeg har i denne opskrift serveret dem i lækre lune fladbrød sammen med hummus, tynde strimler af agurk og drysset med lidt chili.

I opskriften her har jeg krydret farsen med både Harissa og Ras el Hanout krydderier, da jeg synes det giver lidt varme og sydlig stemning til smagen.

Men du kan sagtens udelade de stærke krydderier, hvis du ønsker en mildere eller børnevenlig version. 

Tip: Du kan nemt lave opskriften glutenfri ved at skifte hvedemel ud med boghvedemel eller en anden slags glutenfri mel. 

Sværhedsgrad
Udbytte
16 kødboller
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Veganske kødboller)
240 g Kikærter
240 g Linser
2 fed Hvidløg
1 tsk Harissa
2 spsk Rød pesto (Efter eget valg)
4 spsk Olivenolie
1⁄2 Citron (Revet skal og saft fra 1/2 øko citron)
4 spsk Hvedemel (Boghvedemel hvis glutenfri)
  Opskriftsgruppe (Servering)
  Brød (Fladbrød)
  Agurk
  Hummus (Gerne hjemmelavet)
  Chili
Vejledning

Forvarm ovnen til 180 grader celsius.

Mix alle ingredienser i en blender eller minihakker.

Farsen er klar, når den er fast og du kan forme den med hænderne.

Drys gerne lidt mel på hænderne og form farsen til faste runde kugler på størrelse med små golfbolde.

Sæt kødbollerne på en bageplade og varm dem i ovnen 10 minutter på hver side - vend dem gerne undervejs.

Efter de 20 minutter, så steg kødbollerne kort et par minutter på hver side i lidt olie, så de får en sprød og gylden overflade. 

Server kødbollerne i lune tortillabrød eller fladbrød sammen med hummus, agurk, finthakket persille og drys med chili. 

Veganske kødboller

Veganske kødboller

Veganske kødboller

Noter

Den her opskrift kan sagtens også ‘nøjes’ med at steges på panden. Men jeg synes nu, at de får den helt rigtige kødbolle-konsistens ved lige at få en tur i ovnen. Ellers kan de nemt frituresteges, hvis man ønsker en mere falafel-agtig konsistens. Find her en mindre kasserolle frem og fyld med 1/3 del olie og steg kødbollerne i et par minutter, hvor de gerne vendes undervejs. 

Hvis du ønsker en god hjemmelavet opskrift på hummus, så har vil jeg her dele min opskrift på cremet hummus

Jeg håber, at du kan bruge opskriften. Velbekomme. 

Source

Følg mig her:

Instagram: @michalakramer

Micadeli.com - et madsunivers med fokus på en vegetarisk livsstil

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Pitabrød med falafel
Opskrift
Anette