fbpx ✅Veganske æbleskiver med passionsfrugt og hvid chokolade | opskrifter | GastroFun.dk

Veganske æbleskiver med passionsfrugt og hvid chokolade

Veganske æbleskiver med passionsfrugt og hvid chokolade
Beskrivelse

Lækre petit fours bestående af æbleskiver med hvid chokolade og passionsfrugt.

Disse mundrette bider er veganske og har den perfekte kombination af de syrlige passionfrugt, søde hvide chokolade og bagte dej.

Opskriften er endnu et bevis på vegansk luksus.

Udbytte
7 Portioner
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Hvid chokoladecreme med passionsfrugt)
50 ml Sojafløde
200 g Hvid chokolade (Vegansk)
40 g Margarine (Plante)
  Opskriftsgruppe (Æbleskivedej)
155 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
1 tsk Kardemomme (Stødt)
1 knsp Salt
120 ml Sojayoghurt (Neutral)
1 dl Havredrik
  Smør (Plantesmør, til stegning)
  Flormelis (Pynt)
Vejledning

Hvid chokoladecreme med passionsfrugt

Blend passionsfrugtkød i 3 min. på fuld hastighed.

Kog op med sojafløde, og hæld over den hvide chokolade.

Rør forsigtigt med et piskeris, til massen er homogen.

Kom margarinen i til sidst, og rør sammen.

Sæt på køl i en lille skål.

Når cremen er kold, kommes den pa sprøjtepose.

Sprøjt 6 kugler, der svarer til 2 tsk. i mængde hver.

Sæt kuglerne pa frys.

 

Æbleskivedej

Sigt mel i en skål, og bland med sukker, bagepulver, krydderier og salt.

Kom sojayoghurt og havredrik i, og rør dejen godt sammen med et piskeris eller en håndmixer.

Sæt dejen pa køl i 30 min.

Varm et æbleskivejern, og kom lidt plantesmør i.

Fyld dejen i hullerne og bag.

Når kanten er sprød, vender du æbleskiverne 90 grader, så kanten står lodret.

Fyld mere dej i, og bag videre, til den nye kant er sprød.

Nu skal du gerne have ¾. af en rund æbleskive.

Kom en passionsfrugtkugle i hver æbleskive, og fyld lidt mere dej oveni, og vend rundt, så dejen bliver bagt færdig.

Drys med flormelis, og server i panden, mens de er lune.

Source

Opskriften stammer fra bogen: "Vegansk Luksus", skrevet af Morten Bang Olsen og den er udgivet af FADL's Forlag.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også