ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Vegansk tzatziki

FADLSFORLAG | 30. april 2019

Dejlig og lækker opskrift på tzatziki, hvor yoghurten er vegansk.

Vi har opskriften fra bogen: “Nemme salater og tilbehør“, hvor forfatteren siger følgende om opskriften:

“Tzatziki, også kaldet græsk agurkesalat, består hovedsageligt af yoghurt, agurker og hvidløg. Man kan ikke købe færdiglavet vegansk tzatziki, men man kan nemt lave det selv ved at bruge neutral sojayoghurt, der efterhånden findes i alle store supermarkeder. Tzatziki smager rigtig godt som tilbehør til krydret mad eller som dressing i pitabrød eller endda som pålæg på rugbrød.”


Antal: 6 Portioner

Vegansk tzatziki

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: fadlsforlag
Forb. tid: 3 timer 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 500 milliliter Sojayoghurt Neutral
  • 1.5 stk. Agurk
  • Hvidløg 1-2 fed
  • 1 tsk. Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Tag tre glas, og placer et kaffefilter i hvert glas.
    Fold kaffefilterets kant rundt om glassets kant.
    Fordel sojayoghurten i kaffefiltrene, og lad dem stå i køleskabet i 3-4 timer eller mere.
    På denne måde drænes vandet fra sojayoghurten, og man undgår at tzatzikien bliver for vandet.
    Riv agurkerne, og pres så meget som muligt vand ud af dem.
    Dette kan eksempelvis gøres ved at presse agurkestrimlerne mod bunden af en si med hænderne eller ved at putte et rent viskestykke om agurkestrimlerne og vride dette.
    Sidstnævnte metode er mest effektiv.
    Skrab sojayoghurten ud af kaffefiltrene og over i en skål.
    Tilsæt presset hvidløg, salt og peber, og rør godt rundt.
    Tilsæt derefter de revne agurker, og smag til, om der skal mere hvidløg, salt eller peber i.

Noter

TIP: Prøv at tilsætte dild eller mynte til din tzatziki, hvis du vil variere smagen. Du kan også lave en flot og anderledes tzatziki ved at bruge rødbede i stedet for agurk.

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Nemme salater og tilbehør"