fbpx ūüć¶Vegansk tropisk Peter Plys mango is | opskrifter | GastroFun.dk

Vegansk tropisk Peter Plys mango is

Vegansk tropisk Peter Plys mango is
Beskrivelse

Kold, cremet og forfriskende. Denne veganske is er som en tropisk ferie i en sk√•l! Basen best√•r af opvarmet kokoscreme og kokosm√¶lk, der blendes med rigeligt af mango og en snert af vanilje for at forhindre iskrystaller i at forme sig. Derfor er hver bid liges√• l√¶kker glat som almindelig is, men uden raffineret sukker (og selvf√łlgelig m√¶lkeprodukter).

Du er velkommen til at skifte stevia ud med Peter Plys’ yndlingsforkælelse, honning.

(Denne opskrift er lavet med meget lidt sukker, så honning eller ahornsirup kan altid bruges i stedet for stevia.)

Selvom opskriften er b√łrnevenlig, s√• b√łr al udsk√¶ring foretages af en voksen.

Udbytte
14 stk.
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
2 timer
Tid i alt
2 timer, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Vegansk is)
1 ds Kokosmælk (Fuldfed)
1 knsp Havsalt
  Stevia (6-9 dr√•ber steviaekstrakt (eller 2-3 spiseskeer r√• honning), fors√łd efter smag)
  Opskriftsgruppe (Peter Plys pynt)
1 Mango (Frisk)
1⁄2 tsk Kokosolie
Vejledning

1)¬†¬† ¬†Chokoladedetaljerne kan laves i forvejen ved at smelte chokoladeknapperne og kokosolien over et dobbelt vandbad indtil massen er ensformig. Lad massen afk√łle til stuetemperatur, og h√¶ld den derefter over i en spr√łjtepose eller en lille lynl√•spose. Dern√¶st maler du ansigterne p√• et stykke vokspapir. Lad dem st√łrkne, mens du laver isen.

2)    For at lave isen, skal du hælde kokoscremen (kun cremen på toppen og ikke væsken) og kokosmælken i en lille kasserolle og få det til at simre. 

3)¬†¬† ¬†Overf√łr massen til en blender og blend den med mango, vanilje, salt og dit valgte s√łdemiddel i mindst et minut p√• h√łj hastighed (v√¶r opm√¶rksom p√• toppen af l√•get, eftersom du blender varm v√¶ske).¬†

4)¬†¬† ¬†F√łr massen over i en varmesikker sk√•l, og d√¶k den til med madfilm (jeg foretr√¶kker at placere madfilmen, s√• toppen af filmen r√łrer overfladen og forhindrer skind i at forme p√• toppen). Placer sk√•len i k√łleskabet i mindst fire timer eller natten over til nedk√łling.

5)¬†¬† ¬†N√•r du er klar til at lave din is, overf√łrer du massen til en ismaskine og k√¶rner efterdin maskines anvisning.

6)¬†¬† ¬†Spis isen √łjeblikkeligt for at nyde en bl√łd softice-tekstur eller placer isen i fryseren og frys den i mindst to timer, s√• massen bliver til is.¬†

7)¬†¬† ¬†For forme dine is-kugler som Peter Plys skal du bruge en kniv (eller en lille, rund sm√•kageform) til forsigtigt at sk√¶re halvcirkler ud af den friske mango til √łrer. Placer dem p√• kuglen og nyd isen!¬†

Source

Vi har opskriften fra Jessica fra Luxeandthelady.

Se hendes hjemmeside her og Instagramprofil her.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Isvaffel
Artikel
Redaktion
Laktosefri opskrifter
Artikel
Redaktion