fbpx 🍦Vegansk tropisk Peter Plys mango is | opskrifter | GastroFun.dk

Vegansk tropisk Peter Plys mango is

Vegansk tropisk Peter Plys mango is
Sidst ændret:
Onsdag den 20. november, 2019 - 14:26
Beskrivelse

Kold, cremet og forfriskende. Denne veganske is er som en tropisk ferie i en skål! Basen består af opvarmet kokoscreme og kokosmælk, der blendes med rigeligt af mango og en snert af vanilje for at forhindre iskrystaller i at forme sig. Derfor er hver bid ligeså lækker glat som almindelig is, men uden raffineret sukker (og selvfølgelig mælkeprodukter).

Du er velkommen til at skifte stevia ud med Peter Plys’ yndlingsforkælelse, honning.

(Denne opskrift er lavet med meget lidt sukker, så honning eller ahornsirup kan altid bruges i stedet for stevia.)

Selvom opskriften er børnevenlig, så bør al udskæring foretages af en voksen.

Sværhedsgrad
Udbytte
14 stk.
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
2 timer
Tid i alt
2 timer, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Vegansk is)
1 ds Kokosmælk (Fuldfed)
1 knsp Havsalt
  Stevia (6-9 dråber steviaekstrakt (eller 2-3 spiseskeer rå honning), forsød efter smag)
  Opskriftsgruppe (Peter Plys pynt)
1 Mango (Frisk)
1⁄2 tsk Kokosolie
Vejledning

1)    Chokoladedetaljerne kan laves i forvejen ved at smelte chokoladeknapperne og kokosolien over et dobbelt vandbad indtil massen er ensformig. Lad massen afkøle til stuetemperatur, og hæld den derefter over i en sprøjtepose eller en lille lynlåspose. Dernæst maler du ansigterne på et stykke vokspapir. Lad dem størkne, mens du laver isen.

2)    For at lave isen, skal du hælde kokoscremen (kun cremen på toppen og ikke væsken) og kokosmælken i en lille kasserolle og få det til at simre. 

3)    Overfør massen til en blender og blend den med mango, vanilje, salt og dit valgte sødemiddel i mindst et minut på høj hastighed (vær opmærksom på toppen af låget, eftersom du blender varm væske). 

4)    Før massen over i en varmesikker skål, og dæk den til med madfilm (jeg foretrækker at placere madfilmen, så toppen af filmen rører overfladen og forhindrer skind i at forme på toppen). Placer skålen i køleskabet i mindst fire timer eller natten over til nedkøling.

5)    Når du er klar til at lave din is, overfører du massen til en ismaskine og kærner efterdin maskines anvisning.

6)    Spis isen øjeblikkeligt for at nyde en blød softice-tekstur eller placer isen i fryseren og frys den i mindst to timer, så massen bliver til is. 

7)    For forme dine is-kugler som Peter Plys skal du bruge en kniv (eller en lille, rund småkageform) til forsigtigt at skære halvcirkler ud af den friske mango til ører. Placer dem på kuglen og nyd isen! 

Noter
Source

Vi har opskriften fra Jessica fra Luxeandthelady.

Se hendes hjemmeside her og Instagramprofil her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Is til den søde kolde tand
Artikel
Redaktion
Laktosefri opskrifter
Artikel
Redaktion