fbpx ūüéÖVegansk risalamandeūü§∂ | opskrifter | GastroFun.dk

Vegansk risalamande

Vegansk risalamande
Beskrivelse

Denne veganske udgave af en klassisk ris a' la' mande er ogs√• laktosefri. Kom√¶lken og -fl√łden er erstattet af plantebaseret m√¶lk af mandler og soja.

Opskriften er til 4-6 personer, afhængig af hvor sulten man er efter at have indtaget julemaden.

Vi har opskriften fra bogen: "Vegansk til h√łjtider og fest" og forfatteren Ditte Gad Olsen siger f√łlgende om opskriften:

"Risalamanden er et intenst √łjeblik hjemme hos os, n√•r vi¬†fejrer juleaften. Vi kigger hinanden dybt i √łjnene, inden¬†vi skovler en masse risalamande op i sk√•le og¬†h√¶lder¬†kirseb√¶rsauce over ‚Äď for hvem f√•r mandlen? Det har i¬†nogle √•r v√¶ret traditionen, at jeg st√•r for risalamanden,¬†og hvert √•r f√•r jeg stor ros for den ‚Ķ for den er dejligt¬†cremet, tilpas fast og fyldt med de l√¶kre mandler og en¬†sk√łn smag af vanilje. Hvert √•r mindes vi, hvordan de¬†voksne i familien hjalp mig med at vinde mandlen, da¬†jeg var lille ‚Äď og indtil videre har jeg stadig rekorden for¬†at f√• den flest gange."

Udbytte
6 Portioner
Foreberedelsestid
8 timer, 20 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
8 timer, 35 minutter
Ingredienser
2 1⁄2 dl Vand
1⁄2 l Sojam√¶lk (Neutral)
1⁄2 tsk Salt
5 dl Sojafl√łde (Piskefl√łde)
  Vaniljesukker (2-3 tsk.)
100 g Mandler (Blancherede, smuttede)
  Kirseb√¶rsauce (1-2 glas a' 360 gram)
Vejledning

Kom vand, plantem√¶lk, salt og gr√łdris i en stor gryde¬†og giv det et opkog under l√•g.

Lad derefter gr√łden simre ved laveste varme i ca. 30 minutter ‚Äď husk at¬†r√łre i den regelm√¶ssigt, s√• gr√łden ikke br√¶nder sig¬†fast i bunden eller koger over.

Gr√łden er f√¶rdig, n√•r den er blevet cremet og relativt fast.

Der skal ikke v√¶re alt for meget v√¶ske i gr√łden.

Stil gr√łden p√• k√łl natten over.

Hak mandlerne ‚Äď undtagen √©n, som selvf√łlgelig skal v√¶re til den heldige vinder af mandelgaven.

Varm kirsebærsaucen op i en gryde.

R√łr i risengr√łden, s√• den bliver l√łsere.

Pisk sojapiskefl√łden til fl√łdeskum sammen med vaniljesukkeret.

Vend fl√łdeskummet i risengr√łden og smag eventuelt til med lidt mere vaniljesukker.

Vend derefter de hakkede mandler i og husk til sidst den hele mandel.

Server i en stor skål, så hver person kan tage en portion.

Hæld kirsebærsauce over og lad mandeljagten gå i gang!

Noter

Psst ... Hvis du¬†laver dobbelt op p√•¬†gr√łden, kan du servere¬†risengr√łd til lillejuleaften¬†‚Äď det er traditionen hjemme hos mig.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Vegansk til h√łjtider og fest" fra¬†Muusmann Forlag.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Laktosefri opskrifter
Artikel
Redaktion