fbpx 🎅Vegansk risalamande🤶 | opskrifter | GastroFun.dk

Vegansk risalamande

Vegansk risalamande
Sidst ændret:
Torsdag den 19. december, 2019 - 15:36
Beskrivelse

Denne veganske udgave af en klassisk ris a' la' mande er også laktosefri. Komælken og -fløden er erstattet af plantebaseret mælk af mandler og soja.

Opskriften er til 4-6 personer, afhængig af hvor sulten man er efter at have indtaget julemaden.

Vi har opskriften fra bogen: "Vegansk til højtider og fest" og forfatteren Ditte Gad Olsen siger følgende om opskriften:

"Risalamanden er et intenst øjeblik hjemme hos os, når vi fejrer juleaften. Vi kigger hinanden dybt i øjnene, inden vi skovler en masse risalamande op i skåle og hælder kirsebærsauce over – for hvem får mandlen? Det har i nogle år været traditionen, at jeg står for risalamanden, og hvert år får jeg stor ros for den … for den er dejligt cremet, tilpas fast og fyldt med de lækre mandler og en skøn smag af vanilje. Hvert år mindes vi, hvordan de voksne i familien hjalp mig med at vinde mandlen, da jeg var lille – og indtil videre har jeg stadig rekorden for at få den flest gange."

Sværhedsgrad
Udbytte
6 Portioner
Forberedelsestid
8 timer, 20 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
8 timer, 35 minutter
Ingredienser
2 1⁄2 dl Vand
1⁄2 l Mandelmælk
1⁄2 l Sojamælk (Neutral)
1⁄2 tsk Salt
200 g Grødris
5 dl Sojafløde (Piskefløde)
  Vaniljesukker (2-3 tsk.)
100 g Mandler (Blancherede, smuttede)
  Kirsebærsauce (1-2 glas a' 360 gram)
Vejledning

Kom vand, plantemælk, salt og grødris i en stor gryde og giv det et opkog under låg.

Lad derefter grøden simre ved laveste varme i ca. 30 minutter – husk at røre i den regelmæssigt, så grøden ikke brænder sig fast i bunden eller koger over.

Grøden er færdig, når den er blevet cremet og relativt fast.

Der skal ikke være alt for meget væske i grøden.

Stil grøden på køl natten over.

Hak mandlerne – undtagen én, som selvfølgelig skal være til den heldige vinder af mandelgaven.

Varm kirsebærsaucen op i en gryde.

Rør i risengrøden, så den bliver løsere.

Pisk sojapiskefløden til flødeskum sammen med vaniljesukkeret.

Vend flødeskummet i risengrøden og smag eventuelt til med lidt mere vaniljesukker.

Vend derefter de hakkede mandler i og husk til sidst den hele mandel.

Server i en stor skål, så hver person kan tage en portion.

Hæld kirsebærsauce over og lad mandeljagten gå i gang!

Noter

Psst ... Hvis du laver dobbelt op på grøden, kan du servere risengrød til lillejuleaften – det er traditionen hjemme hos mig.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Vegansk til højtider og fest" fra Muusmann Forlag.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Laktosefri opskrifter
Artikel
Redaktion
Risalamande
Opskrift
Mette
Luksus risalamande
Opskrift
Thomas
Risalamande cheesecake
Opskrift
Henriette Kristiansen