fbpx ✅Vegansk leverpostej | opskrifter | GastroFun.dk

Vegansk leverpostej

Vegansk leverpostej
Sidst ændret:
Torsdag den 19. december, 2019 - 20:04
Beskrivelse

"Leverpostej" med rødbedesky og rispapirbacon. Postejer er populært i veganske kredse og denne udgave er et godt alternativ på julefrokostbordet.

Opskriften kommer fra bogen: "Vegansk julemad - Plantebaserede opskrifter til jul og julefrokost", hvor forfatteren Thomas Erex skriver følgende om opskriften:

"Postejer er noget af det letteste og mest klassiske at servere på det veganske julefrokost- eller julebord. Postejerne kommer i uendelige udgaver med svampe, nødder, diverse grøntsager, tofu osv. I denne postej har jeg brugt solsikke­kerner og røget tofu til at give en fin, smørbar konsistens og røget umamismag. Denne veganske postej er et godt alternativ til lever-udgaven, og så er den en hyldest til det gode liv. Hvis du er en rigtig levemand, -kvinde eller noget derimellem, så serverer du selvfølgelig levepostej."

Sværhedsgrad
Udbytte
450 gram
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
1 Løg (lille)
250 g Tofu (røget)
1⁄2 dl Gærflager (alternativt 10 g blandede, tørrede svampe blendet til pulver)
4 spsk Sojasauce
1⁄2 tsk Rosmarin
1⁄2 tsk Timian
1⁄2 tsk Paprika
2 spsk Olie
1⁄2 dl Vand
  Laurbærblad (evt - udblødt i vand)
Vejledning

Start med at blende solsikkekernerne i en foodprocessor eller blender, til de er pulveriseret.

Kom så de resterende ingredienser i, og blend, til det er en ensartet masse.

Kom massen i et ovnfast fad (cirka 4 dl), kom evt. et par laurbærblade på toppen, og bag postejen i 15 minutter ved 200 grader i almindelig ovn.

Postejen kan fryses både før og efter bagning.

Spis levepostejen på rugbrød med rødbedesky og rispapirbacon - begge dele kan du finde opskriften på i bogen.

Læs også
Krigsfisk med remoulade
Opskrift
Forlaget Turbine
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion
Leverporstej
Opskrift
Muusmann Forlag
Leverpostej af råvildt
Opskrift
A5 Forlag
Kyllingelevermousse
Opskrift
Gyldendal
Julefrokosten
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier