Vegansk leverpostej

Vegansk leverpostej
Sidst ændret:
Torsdag den 10. december, 2020 - 15:00
Beskrivelse

"Leverpostej" med rødbedesky og rispapirbacon. Postejer er populært i veganske kredse og denne udgave er et godt alternativ på julefrokostbordet.

Opskriften kommer fra bogen: "Vegansk julemad - Plantebaserede opskrifter til jul og julefrokost", hvor forfatteren Thomas Erex skriver følgende om opskriften:

"Postejer er noget af det letteste og mest klassiske at servere på det veganske julefrokost- eller julebord. Postejerne kommer i uendelige udgaver med svampe, nødder, diverse grøntsager, tofu osv. I denne postej har jeg brugt solsikke­kerner og røget tofu til at give en fin, smørbar konsistens og røget umamismag. Denne veganske postej er et godt alternativ til lever-udgaven, og så er den en hyldest til det gode liv. Hvis du er en rigtig levemand, -kvinde eller noget derimellem, så serverer du selvfølgelig levepostej."

Sværhedsgrad
Udbytte
450 gram
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
1 Løg (lille)
250 g Tofu (røget)
1⁄2 dl Gærflager (alternativt 10 g blandede, tørrede svampe blendet til pulver)
4 spsk Sojasauce
1⁄2 tsk Rosmarin
1⁄2 tsk Timian
1⁄2 tsk Paprika
2 spsk Olie
1⁄2 dl Vand
  Laurbærblad (evt - udblødt i vand)
Vejledning

Start med at blende solsikkekernerne i en foodprocessor eller blender, til de er pulveriseret.

Kom så de resterende ingredienser i, og blend, til det er en ensartet masse.

Kom massen i et ovnfast fad (cirka 4 dl), kom evt. et par laurbærblade på toppen, og bag postejen i 15 minutter ved 200 grader i almindelig ovn.

Postejen kan fryses både før og efter bagning.

Spis levepostejen på rugbrød med rødbedesky og rispapirbacon - begge dele kan du finde opskriften på i bogen.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier