fbpx ✅Vegansk grillet burger🍔 | opskrifter | GastroFun.dk

Vegansk grillet burger

Vegansk grillet burger
Sidst ændret:
Torsdag den 23. januar, 2020 - 10:47
Beskrivelse

Grillet burger er et hit hos de fleste. Ideen i at man selv kan vælge hvad man vil have på foruden bolle og bøf gør den yderst børnevenlig.

Hvis man er veganer, så mangler man en bøf - så her har vi et bud på at lave en "fars" ud af bl.a. sorte bønner og ris.

Vi har opskriften fra bogen: "Vegansk for begyndere", skrevet af Elizabeth Nebelong.

Bogen har veganske retter, der er fyldt med grønne proteiner. Den er til dem der ønsker at holde kødfrie dage et par gange om ugen eller vil vide hvordan man sammensætter nærende og velsmagende veganske retter.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 person
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Burgerbøf)
100 g Ris (kogte)
100 g Bønner (sorte - tilberedte (se evt. vedledning i noten))
1 tsk Olie (+ lidt til stegning)
1⁄2 Løg
1⁄2 tsk Spidskommen
1⁄2 tsk Chili
1⁄2 tsk Røget paprika
1⁄2 tsk Salt
  Peber (fra kværn)
  Opskriftsgruppe (Forslag til fyld)
1⁄2 Rødløg (i skiver)
1 tsk Sennep
1 tsk Ketchup
  Tomater (2-3 skiver)
  Brøndkarse (1 håndfuld)
Vejledning

Kør alle ingredienserne til burgerbøffen til en ”fars” i en foodprocessor eller blender.

Stil farsen på køl i minimum 1 time.

Tænd ovnen på 150 grader.

Varm en pande op med lidt olie.

Form den afkølede fars til en bøf, og steg den i 5-6 minutter på hver side. 

Varm burgerbollen i ovnen imens, og servér burgeren med dit yndlingsfyld.

Her er der brugt rødløg, sennep, ketchup, tomatskiver og brøndkarse i stedet for almindelig salat.

Noter

Kikærter og bønner (tilberedningsguide):

Kikærter og sorte, brune og hvide bønner skal lægges i blød i koldt vand i ca. 8-12 timer, vandet skal derefter kasseres, og de koges herefter i nyt vand i 1-2 timer, alt efter hvilken type og hvor møre du ønsker dem. 

Du kan med fordel koge en større portion og fryse ned i mindre portioner.

Når du skal bruge dem i et af dine måltider, tager du dem fra fryseren og overhælder med kogende vand – og så er de klar.

Kikærter og bønner, som er tilberedte og klar til brug, kan desuden købes på dåse i alle velassorterede supermarkeder.


Foto: Stine Christiansen

Læs også
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion
Vegansk burrito
Opskrift
Redaktion
Vegansk Bøfsandwich
Opskrift
Forlaget Turbine
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier