Vegansk citrontærte med cashewfyld

Vegansk citrontærte med cashewfyld
Sidst ændret:
Onsdag den 2. december, 2020 - 12:28
Beskrivelse

Lækker og velsmagende ubagt tærte.

Ved hjælp af cashewnødder kan man lave en lækker vegansk citrontærte.

Vi har opskriften fra bogen: "Vegansk for begyndere", skrevet af Elizabeth Nebelong.

Bogen har veganske retter, der er fyldt med grønne proteiner. Den er til dem der ønsker at holde kødfrie dage et par gange om ugen eller vil vide hvordan man sammensætter nærende og velsmagende veganske retter.

Sværhedsgrad
Udbytte
12 personer
Forberedelsestid
20 minutter
Hviletid
8 timer
Tid i alt
8 timer, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Bund)
200 g Mandler
50 g Kokosmel (groft)
1⁄2 tsk Salt
2 Dadler (uden sten)
1 spsk Kokosolie
  Opskriftsgruppe (Fyld)
2 spsk Chiafrø (malet til mel)
3 Citroner (revet skal og saft af 3 store usprøjtede citroner)
1⁄8 tsk Gurkemeje
  Salt (lidt)
70 ml Vand (koldt)
1 dl Kokosolie (smeltet)
150 g Bær (blandede)
Vejledning

Blend de tørre ingredienser til bunden i en foodprocesser, og tilføj kokosolien til sidst.

Fordel “dejen” i et tærtefad på 22 cm i diameter, og sæt bunden på køl.

Hæld vandet fra cashewnødderne, og blend dem sammen med de øvrige ingredienser til fyldet, bortset fra kokosolien.

Rør kokosolien i til sidst.

Fordel fyldet over tærtebunden, og sæt tærten på køl i minimum 4 timer og gerne natten over. 

Skyl bærrene, og pynt tærten med bærrene, inden du serverer.

Noter

Foto: Stine Christiansen

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier