Vegansk chokolademousse

Vegansk chokolademousse
Sidst ændret:
Mandag den 11. januar, 2021 - 09:34
Beskrivelse

Vegansk udgave af en fløjlsblød chokolademousse.

Vi har opskriften fra bogen: "Kærlighed & kikærter - Plantebaserede opskrifter med kikærter & aquafaba", hvor forfatteren Thomas Erex skriver følgende om opskriften:

"Blød, porøs og fuld af lufthuller, men samtidig intens og fyldig i smagen. Sådan skal en chokolademousse være i min verden. Det har hidtil været umuligt at opnå på vegansk, men aquafaba redder dagen og leverer lige præcis det. Tak for hjælpen, aquafaba. “Selv tak!” 

Opskriften er til 2 store portioner eller flere små.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Hviletid
3 timer
Tid i alt
3 timer, 30 minutter
Ingredienser
1 dl Aquafaba (reduceret)
1⁄2 dl Plantemælk (f.eks. hasselnøddemælk)
1⁄2 tsk Salt
1 knsp Citronsyre
20 g Sukker
  Opskriftsgruppe (Til servering)
  Sojafløde (pisket til flødeskum)
  Kiks
  Bær
  Mynte
Vejledning

Aquafabaen skal have stuetemperatur eller være lun til denne opskrift, så varm den op i en gryde, eller lad den stå ved stuetemperatur i nogle timer. 

Smelt chokoladen ved lav varme sammen med plantemælken. Brug gerne et vandbad, så du bedre kan styre, at det ikke bliver for varmt. Tilføj salt. Lad blandingen køle lidt ned. Den bliver som en tyk chokoladesauce. Jo tættere skummet og chokoladeblandingen er på hinanden temperaturmæssigt og konsistensmæssigt, desto bedre.

Pisk aquafabaen stiv sammen med citronsyren. Husk at bruge helt rene redskaber. Pisk så sukkeret i lidt ad gangen, og pisk godt, efter sukkeret er kommet i. 

Brug en dejskraber til at blande en fjerdedel af skummet i chokolademassen relativt hurtigt. Vend så forsigtigt resten af skummet ned i massen, så du bevarer mest mulig luft. 

Hæld moussen i 2-4 serveringsglas, og stil dem på køl i mindst 3 timer. Lav altid portionsanretninger. Moussen er ikke præsentabel, hvis du laver den i en stor skål og herefter vil tage skefulde over på en tallerken. Jo mere du rører ved den, jo mere går den i stykker. Server fx med sojaflødeskum, stykker af knasende kiks, bær, chokoladesauce og mynte. Eller bare som den er. 

Noter

Tip: Prøv at tilføje lidt chilipulver, eller brug en chokolade med fx appelsin- eller mintsmag.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier