fbpx ūüćĹVegansk brun sovs‚úÖ | opskrifter | GastroFun.dk

Vegansk brun sovs

Vegansk brun sovs
Sidst ændret:
Mandag den 17. juni, 2019 - 10:46
Beskrivelse

Brun sovs er en vigtig del af den danske madtradition og is√¶r omkring h√łjtiderne, som f.eks. juleaften, s√• er det en meget vigtig spiller til at samle ens ret med.

Her har vi et godt bud på en vegansk udgave, hvor der stadig er masser af dybde og velsmag tilstede.

Vi har opskriften fra bogen: "Vegansk til h√łjtider og fest" og forfatteren Ditte Gad Olsen siger f√łlgende om opskriften:

"Brun sovs! Hvad skulle vi g√łre uden den silkebl√łde,¬†smagfulde brune sovs? Alt p√• tallerkenen bliver d√¶kket ind i denne glinsende sag, og det kan jeg i hvert fald¬†ikke klage over ‚Äď p√• trods af at jeg ikke er sovsepige og¬†kun spiser sovs maks. fire gange om √•ret. Den hjemmelavede¬†fond g√łr virkelig underv√¶rker og bringer sovsen¬†til et helt nyt niveau. S√• hvis du virkelig vil kr√¶se om g√¶sterne, s√• skal denne sovs helt klart p√• bordet!"

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Fond)
2 spsk Olivenolie
1 spsk Gr√łntsagsbouillon (Pulver)
  Opskriftsgruppe (Sovs)
2 spsk Hvedemel
2 1⁄2 dl Sojafl√łde
  Ribsgele (1-2 spsk.)
  Sovsekul√łr (Efter smag)
Vejledning

Steg gr√łntsagerne i en 2 liters gryde med olivenolien i 10 minutter.

H√¶ld vandet over og giv det et opkog ‚Äď lad det simre, indtil omkring halvdelen af v√¶sken¬†er tilbage.

Smag til med gr√łntsagsbouillon, salt og peber.

Stil til side.

G√łr gryden ren.

Steg sm√łrret i gryden og pisk derefter hvedemelet i.

N√•r hvedemelet begynder at brune, r√łres fonden i lidt efter lidt.

Giv et opkog og lad det simre.

R√łr sojafl√łde og ribsgel√© i.

Smag til med brun kul√łr, salt og peber.

Noter

Psst ... Vil du bare¬†gerne have en hurtig sovs? S√•¬†lad v√¶re med at lave fonden og bland i stedet ¬Ĺ liter kogende vand og 2 spsk gr√łntsagsbouillonpulver¬†sammen.

F√łlg resten af opskriften. Du kan ogs√• bruge kokosfl√łde (den¬†faste creme i toppen af d√•sen)¬†i stedet for sojafl√łde. Jeg har¬†brugt 2 spsk kokosfl√łde til¬†en portion sovs.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Vegansk til h√łjtider og fest" fra¬†Muusmann Forlag.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Hovski-sauce-ski
Artikel
Redaktion