Vegansk blondie med mørk chokolade

Er det muligt at lave en lave en lækker kage uden at bruge æg eller smør? Svaret er ja.
Vi har opskriften fra bogen: "Kærlighed & kikærter - Plantebaserede opskrifter med kikærter & aquafaba", hvor forfatteren Thomas Erex skriver følgende om opskriften:
"En blondie er en blond brownie. Altså en brownie-agtig kage uden kakaopulver til at farve den mørk. Du kan selvfølgelig også tilsætte kakao og dermed få en brownie. Eller, hey, lav begge dele, og lav en marmor-blondie-brownie for at skabe total forvirring og nydelse i to farver. Kokossirup er nektar fra kokospalmens blomster, så jeg tæller den med som et naturligt og uraffineret sødemiddel. Du kan også bruge fx ahornsirup eller daddelsirup."
Opskriften er lavet til en form på 15 x 20 cm.
Start med at blende kikærterne sammen med jordnøddesmør, kokossirup og vand. Brug en stavblender. Bland mandelmel, kikærtemel, vaniljepulver og bagepulver, og kom det i dejen. Skær chokoladen i stykker, og kom også den i dejen.
Beklæd en form på cirka 15 x 20 cm med bagepapir, og kom dejen heri. Bag kikærteblondien ved 180 grader almindelig ovn i cirka 20 minutter. Lad den køle ned, inden du skærer den i firkanter. Server evt. med friske bær.
Tip: Prøv også med vegansk hvid chokolade