fbpx ūüź† Varmr√łgning af laks i kuglegrillen ūüźü | opskrifter | GastroFun.dk

Varmr√łgning af laks i kuglegrillen

Varmr√łgning af laks i kuglegrillen
Beskrivelse

Dette er en opskrift p√• en l√¶kker norsk vildlaksefilet, r√łget p√• en kuglegrill medtr√¶stykker, b√łge-, eller eneb√¶rsmuld og en elektrisk grillstarter.

Forberedelsestid
15 timer, 10 minutter
Tilberedelsestid
2 timer
Tid i alt
17 timer, 10 minutter
Ingredienser
1 Laks (Hel laks. Jeg brugte en norsk vildlaks.)
  Salt
  Sukker
  Vand
Vejledning

N√•r man nu har en kuglegrill, som ‚ÄĚen rigtig god ven i det udend√łrs k√łkken‚ÄĚ, hvad s√• med ogs√• at benytte den til r√łgning fx sild, laks, √łrred samt mange andre ting - ja, selvf√łlgelig.

Her er anvendt en laks p√• 4-5 kg renset for sk√¶l, indvolde, finner og hoved fjernet og sk√•ret ud i to filletter. Laksesiderne l√¶gges i en saltlage i 10 timer og luftt√łrres derefter i mindst 5 timer. M√•lene er 1¬Ĺ liter lage pr. kg fisk og med 100 gram salt og 3 spiseskefulde sukker pr. liter vand.

Det som kr√¶ves ud over kuglegrillen, er en elektrisk Brakon grillstarter, nogle stykker t√łrt fl√¶kket elletr√¶, 3-5 cm i tykkelsen, b√łge-, og eneb√¶rsmuld og et stegetermometer. For at d√¶mpe flammerne, bruges en forst√łverspr√łjte med vand.

Du kan med fordel brug en foliebakke, l√¶g tr√¶stykkerne og efterf√łlgende b√łge-, og eneb√¶rsmulden ovenp√• p√• grillstarteren, s√• undg√•r du, at br√¶ndmaterialerne drysser ned i grillen. L√¶g laksesiderne p√• grillristen, l√¶g l√•get p√• grillen og stegetermometret monteres i udluftningen.

Temperaturen h√¶ves nu til 70-75‚Āį og flammerne d√¶mpes ved at komme r√łgsmuld p√•. Fugt med forst√łverspr√łjten indtil temperaturen kommer ned p√• 50-60‚Āį.

R√łgningen forts√¶tter i yderligere i 1-2 timer, indtil laksesiderne er gyldenbrune og du begynder at f√• de hvide √•bninger i fisken som du kan se billedet.

S√łrg hele tiden for, at der er en kraftig r√łgudvikling i grillen, fyld l√łbende op med b√łge-, og eneb√¶rsmuld, og brug forst√łverspr√łjten flittigt, s√• du hele tiden overholder de anbefalede temperaturer. Kommer temperaturen for h√łjt op, slukkes der for grillstarteren.

Source

Se mere på min hjemmeside her.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier