fbpx Varme Hveder | opskrifter | GastroFun.dk

Varme Hveder

Varme Hveder
Beskrivelse

Den danske klassiker varme hveder.

Opskriften er nem og hurtigere end andre varme hveder opskrifter.

Udbytte
18 stk.
Foreberedelsestid
1 time, 5 minutter
Tilberedelsestid
12 minutter
Tid i alt
1 time, 17 minutter
Ingredienser
120 g Smør
5 dl Mælk
50 g Gær
4 spsk Rørsukker
1 tsk Salt
2 Æg
1⁄2 tsk Kardemomme
1 kg Hvedemel
Vejledning

Lun mælken, f.eks. i en mikroovn til den er lunken.

Rør gæren ud mælken derefter.

Tilsæt sukkeret, æggene, smeltet smør og kardemomme og pisk det godt sammen.

Tilsæt derefter saltet og lidt mel ad gangen.

Når dejen er lækker og lind, lad det så hæve i 30 minutter

Form det til boller og lad det hæve under et klæde i 10 minutter på en bageplade. Det er vigtigt at bollerne står tæt på hinanden, så de kan vokse sammen.

Hæld kogende vand i din vask (husk proppen) og bagepladen med bollerne hen over i 20 minutter.

Bag bollerne ved cirka 200 grader (almindelig ovn) i 12 minutter og lad dem hvile lidt før du spiser dem. 

Varme hveder

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også