fbpx Koldhævet Varme Hveder med Grahamsmel ✅ | opskrift på Gastro Fun

Varme hveder

Varme hveder
Underrubrik
Koldhævet og fyldt med grahamsmel.
Beskrivelse

Dagen før Store Bededag spiser man varme hveder.

De smager selvfølgelig bedst når man laver dem selv.

Denne variant er koldhævet og indeholder grahamsmel. 


Læs historien bag varme hveder og masser af opskrifter her.

Udbytte
20 Stk
Forberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
24 timer, 15 minutter
Ingredienser
5 g Gær
2 1⁄2 dl Vand
2 dl Sødmælk
1⁄2 dl Kærnemælk
4 spsk Rørsukker
3 spsk Kardemomme
2 tsk Salt
200 g Grahamsmel
600 g Hvedemel
50 g Smør (Stuetemperatur )
2 Æg
  Mælk (Til pensling)
Vejledning

Dag 1

Kom vand, sødmælk og kærnemælk op i en gryde og varm det op til 37 grader.

Kom det lune vand, sødmælk og kærnemælk op i en røreskål sammen med gær, rørsukker, kardemomme og salt og det ud.

Rør æggene ud i gær blandingen.

Tilsæt grahamsmelet og rør det godt ud i.

Tilsæt først halvdelen af hvedemelen og rør det godt sammen.

Rør nu den bløde smør ud i dejen, inden resten af hvedemelen røres i dejen lidt ad gangen.

Vend dejen ud på bordet og del dejen i 20 lige større dele og rul dem til boller.

Hvedeknupper

Placer de 20 boller med lidt afstand i mellem hinanden, så der er plads til at bollerne kan vokse sig sammen på en bradepande med bagepapir.

Gør et viskestykke fugtigt og lig det hen over bollerne, inden de sættes på køl natten over.

Hvedeknupper

 

Dag 2:

Tag hvedeknopperne tages ud af køleskabet og lad dem efterhæve i 2 timer ved stuetemperatur.

Pensl hvederne med lidt mælk, inden de sættes i ovnen.

Bag hvederne i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i 15-20 minutter.

Lad de varme hvedeknopper køle af på en bagerist.

Når de er kølet af, er de klar til at blive skæret over og ristet.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier