fbpx 🍧 Varm is med vanilje 🍨 | opskrift på GastroFun.dk

Varm vaniljeis

(c) Molekymi,dk
Beskrivelse

Varm is. Det lyder skørt, men ved hjælp af produktet Methocel kan man få ting til at "smelte" når de bliver kolde.

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
3 timer
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
3 timer, 5 minutter
Ingredienser
300 g A38 (Eller ymer. Skal være en fed yoghurt.)
230 g Flødeost
80 g Agave (Nektar)
150 g Vand
1 knsp Salt
Vejledning

Bland din fede yoghurt, flødeost, agave nektar, vaniljestangens indhold og saltet og blend det til en glat puré.

Kog vandet op i en gryde og pisk methocel ind i det. Når det er opløst hældes det op i blenderen og blendes sammen med pureen. Blandingne skal være ensartet og ikke for luftig.

Hæld herefter blandingen i en skål over i et isbad så den kan køle ned. Lad den iskolde blanding hvile isbadet i på mindst en time eller endnu bedre natten over.

Når du er klar til at lave isen, hældes kogende vand i en skål. Tag en isske/"scooper" med isblandingen. Tør kantene, og sænk derefter is"scoopen" og dets indhold i det varme vand. Isen vil derefter sætte sig og blive fast. Den bør "pochere" omkring en minut, hvis du bruger små skeer/scoops og længere for større scoops. Fortsæt de næste scoops indtil du har brugt hele blandingen.

Afhængig af hvor meget is du har  må du muligvis tilføre mere kogende vand for at holde varmen i vandbadet.

Når isen er sat holdes den varm indtil den serveres.

Noter

Isen kan f.eks. serveres med en kold rødgrød eller vandbakkelse.

Source
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier