fbpx 🍨Vaniljeis | opskrifter | GastroFun.dk

Vaniljeis

Vaniljeis
Sidst ændret:
Onsdag den 20. november, 2019 - 14:24
Beskrivelse

Hjemmelavet vaniljeis er smagen af den dejlige danske sommer. Med kun 5 ingredienser kan du lave din egen lækre is.

Vi har denne opskrift fra bogen: "Fabelagtige fristelser", hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:

"Denne vaniljeis tager prisen som verdens bedste. En modig påstand, men med denne opskrift vover jeg gerne pelsen."

Udbytte
1 liter
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
4 timer
Tid i alt
4 timer, 25 minutter
Ingredienser
2 1⁄2 dl Mælk (Valgfri. Dog gerne sødmælk)
2 1⁄2 dl Piskefløde
  Vaniljestang (Kornene)
Vejledning

Kom ahornsiruppen i en lille kasserolle, og bring det i kog.

Lad det koge i cirka 5 minutter, hvorefter du kan tjekke, om siruppen er kogt nok ind, ved at hælde den tilbage i decilitermålet.

Der skal nu være cirka ¾ dl sirup tilbage – er der mere, kan du hælde den tilbage i gryden og lade den koge lidt længere.

Du behøver ikke rengøre kasserollen.

Pisk æggeblommerne luftige, og hæld så ahornsiruppen oven i æggeblommerne en tynd stråle, imens du pisker konstant.

Pisk, indtil du har en luftig, lys æggesnaps. 

Kom mælk, fløde og vaniljekorn i kasserollen, og varm det op under omrøring.

Lad gerne vaniljestangen koge med.

Tag gryden af varmen, lige inden blandingen når kogepunktet, og fjern vaniljestangen. 

Hæld mælkeblandingen over din æggesnaps, imens du pisker konstant.

Opvarm derefter cremen ved svag varme i en større gryde, indtil den begynder at tykne, så konsistensen minder om smeltet is.

Nu skal din iscreme afkøles i køleskabet i mindst et par timer, indtil den er gennemkold.

Frys den derefter til is i en ismaskine. 

Fordel isen i en form eller flere individuelle forme, og stil den i fryseren i 4 timer inden servering.

Isen kan opbevares i fryseren i op til et par uger, men den smager bedst, når den er frisk.

Noter
Kilde

Vi har opskriften fra bogen: "Fabelagtige fristelser", skrevet af Emma Martiny.

Læs også
Is til den søde kolde tand
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier