fbpx 🍨Vaniljeis | opskrifter | GastroFun.dk

Vaniljeis

Vaniljeis
Sidst ĂŚndret:
Mandag den 29. juli, 2019 - 11:19
Beskrivelse

Hjemmelavet vaniljeis er smagen af den dejlige danske sommer. Med kun 5 ingredienser kan du lave din egen lĂŚkre is.

Vi har denne opskrift fra bogen: "Fabelagtige fristelser", hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:

"Denne vaniljeis tager prisen som verdens bedste. En modig pĂĽstand, men med denne opskrift vover jeg gerne pelsen."

Udbytte
1 liter
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
4 timer
Tid i alt
4 timer, 25 minutter
Ingredienser
2 1⁄2 dl MĂŚlk (Valgfri. Dog gerne sødmĂŚlk)
2 1⁄2 dl Piskefløde
  Vaniljestang (Kornene)
Vejledning

Kom ahornsiruppen i en lille kasserolle, og bring det i kog.

Lad det koge i cirka 5 minutter, hvorefter du kan tjekke, om siruppen er kogt nok ind, ved at hĂŚlde den tilbage i decilitermĂĽlet.

Der skal nu være cirka ¾ dl sirup tilbage – er der mere, kan du hælde den tilbage i gryden og lade den koge lidt længere.

Du behøver ikke rengøre kasserollen.

Pisk ĂŚggeblommerne luftige, og hĂŚld sĂĽ ahornsiruppen oven i ĂŚggeblommerne en tynd strĂĽle, imens du pisker konstant.

Pisk, indtil du har en luftig, lys Ìggesnaps. 

Kom mÌlk, fløde og vaniljekorn i kasserollen, og varm det op under omrøring.

Lad gerne vaniljestangen koge med.

Tag gryden af varmen, lige inden blandingen nür kogepunktet, og fjern vaniljestangen. 

HĂŚld mĂŚlkeblandingen over din ĂŚggesnaps, imens du pisker konstant.

Opvarm derefter cremen ved svag varme i en større gryde, indtil den begynder at tykne, sü konsistensen minder om smeltet is.

Nu skal din iscreme afkøles i køleskabet i mindst et par timer, indtil den er gennemkold.

Frys den derefter til is i en ismaskine. 

Fordel isen i en form eller flere individuelle forme, og stil den i fryseren i 4 timer inden servering.

Isen kan opbevares i fryseren i op til et par uger, men den smager bedst, nĂĽr den er frisk.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Fabelagtige fristelser", skrevet af Emma Martiny.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Is til den søde kolde tand
Artikel
Redaktion