fbpx ✅Vaffel-blinis med stenbiderrogn og rygeostsalat | opskrifter | GastroFun.dk

Vaffel-blinis med stenbiderrogn og rygeostsalat

Vaffel-blinis med stenbiderrogn og rygeostsalat
Beskrivelse

Den klassiske blinis med rygeost og stenbiderrogn forret - lavet med et tvist.

Her er pandekagen udskiftet med en kartoffelvaffel.

Opskriften kræver et hjerteformet vaffeljern eller et til tynde vafler.

Vi har opskriften fra Camilla Stemann Jensens bog: "Vidunderlige vafler" og hun siger følgende om opskriften:

"Forestil dig en sommerdag på terrassen eller altanen med kold rosévin og et fad fyldt med disse farverige hapsere.

Sådan et øjeblik havde jeg i sommerhuset i juni i år med både børn og voksne, og det var en kæmpe succes.

Vaffelblinis af kartoffel er den perfekte sommerfrokost eller forret til festlige lejligheder, og så tager det vitterligt ikke mere end 15 minutter at lave.

Når det ikke er sæson for stenbiderrogn, kan du toppe dine blinis med f.eks. avocado, krebsesalat og ærtepuré eller røget ørred, dild og mayonnaise". 

Udbytte
15 stk.
Foreberedelsestid
7 minutter
Tilberedelsestid
8 minutter
Tid i alt
15 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Vafler)
200 g Kartofler (Cirka 2 mellemstore)
2 Æg
2 dl Hvedemel
1⁄2 dl Mælk
1 tsk Bagepulver
1 tsk Salt
  Olie (Til bagningen)
  Opskriftsgruppe (Rygeostsalat)
1⁄2 Rødløg
80 g Purløg
150 g rygeost
  Salt
  Peber (Fra kværn)
200 g Stenbiderrogn (Rengjort)
Vejledning

Vafler

Skyl og skræl kartoflerne, og riv dem groft på et rivejern.

Bland dem sammen med de øvrige ingredienser, og lade dejen trække 5-10 minutter. 

 

Vaffeljern til tynde vafler:

Placer en god spiseskefuld dej på hver vaffelplade, og bag dem, til de tager en lille smule farve, i maksimum 1,5-2 minutter.

 

Hjertevaffeljern:

Kom 1-1,5 dl dej helt ud til kanten, og bag i ca. 4 minutter. 

 

Rygeostsalat

Lav rygeostsalaten ved at hakke løg og purløg fint, og skær radiserne i tynde skiver.

Læg lidt purløg til side og bland resten sammen med rygeost, løg, salt og peber, og rør godt rundt. 

 

Servering

Placér alle vaffelblinis enten som tynde vafler eller enkelte hjerte-vafler på et fad, og top dem med rygeostsalat og stenbiderrogn samt lidt purløg på toppen. 

Noter

Tip: Kartoflerne i vaflerne kan sagtens udskiftes med f.eks. sød kartoffel eller gulerødder.
 

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Vidunderlige Vafler"

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
A’ vaffel noget?
Artikel
Redaktion