Usaltet Bacon af Iberico Nakkefilet

Iberico (sortfodsgrisen) svinekød er i vores verden på niveau med højkvalitets oksekød.
Så derfor har vi valgt at kombinere vores favorit svinesort med vores favorit ret: Bacon.
Vores version er usaltet hvilket vi kun kan gøre fordi at vi har et modningsskab (eller dryaging poser).
Hvis du ikke har det, så skal man sprænge/rimme kødet i 2-4 døgn af hygiejnemæssige årsager.
Vi tørmodnede kødet i 60 dage ved 1,2 grader. Kødet blev stenhårdt og tørt.
Derefter blev det koldrøget i 3 timer og klar til at kunne tilberedes.
Vi skår det i meget tynde skiver, drysset med salt og sprødstegt på panden uden fedtstof.
Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?
Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:
• Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
• Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.