fbpx 🥓 Usaltet Bacon af Iberico Nakkefilet 🥩 | opskrifter | GastroFun.dk

Usaltet Bacon af Iberico Nakkefilet

Usaltet Bacon af Iberico Nakkefilet
Beskrivelse

Iberico (sortfodsgrisen) svinekød er i vores verden på niveau med højkvalitets oksekød.

Så derfor har vi valgt at kombinere vores favorit svinesort med vores favorit ret: Bacon. 

Vores version er usaltet hvilket vi kun kan gøre fordi at vi har et modningsskab (eller dryaging poser).

Hvis du ikke har det, så skal man sprænge/rimme kødet i 2-4 døgn af hygiejnemæssige årsager. 

Forberedelsestid
1440 timer
Tilberedelsestid
2 minutter
Tid i alt
1440 timer, 2 minutter
Ingredienser
1 kg Nakkefilet (Iberico gris)
Vejledning

Vi tørmodnede kødet i 60 dage ved 1,2 grader. Kødet blev stenhårdt og tørt.

Derefter blev det koldrøget i 3 timer og klar til at kunne tilberedes.

Røgning

Vi skår det i meget tynde skiver, drysset med salt og sprødstegt på panden uden fedtstof. 

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:

Sværhedsgrad
Sociale medier