Tvebakkekage

Tvebakkekage
Sidst ændret:
Mandag den 11. marts, 2019 - 13:00
Beskrivelse

Super simpel opskrift på en kage bestående af kun tre ingredienser: Tvebakker, æg og sukker.

Kagen er en god grundkage, man kan tilføje alle mulige ingredienser, f.eks.:

  • Hakkede nødder
  • Chokolade
  • Rosiner
  • Krydderier

Jeg har ofte tilsat hvid chokolade til dejen, men man kan også prøve med andre chokolader. Den er sikkert også god med karamel eller lakrids. Når vi fik den i min barndom, blev den altid serveret med creme fraiche og dåsefrugt, og det fungerer faktisk stadig, synes jeg. 

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
4 Æg
2 dl Sukker
Vejledning

1.    Find to store skåle, et decilitermål, en dejskraber og en elpisker.

2.    Del æggeblommer og – hvider og put dem i hver deres skål.

3.    Tilsæt sukkeret til æggeblommerne og pisk til massen er flydende og næsten hvid (det hedder en æggesnaps).

4.    Vask piskerisene og tør dem af.

5.    Pisk æggehviderne til de er helt stive.

6.    Tænd ovnen på 180 grader celsius.

7.    Knus tvebakkerne ned i æggesnapsen.

8.    Vend forsigtigt æggehviderne i tvebakkeblandingen med en dejskraber.

9.    Hæld dejen i en smurt tærteform eller springform.

10.  Bag kagen i 35 minutter.
 

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier