Trylledej

Trylledej
Sidst ændret:
Mandag den 7. december, 2020 - 19:40
Beskrivelse

Dejlig simpel opskrift på trylledej.

Denne saltdej kræver kun 4 ingredienser og giver dig f.eks. muligheden for at lave dit eget julepynt sammen med dine børn.

Husk nu at dejen ikke kan spises :-)

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Portioner
Forberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tilberedelsestid
6 timer
Tid i alt
7 timer, 30 minutter
Ingredienser
1 dl Salt (Fint salt)
2 dl Hvedemel
1 dl Vand
1 spsk Olie (Smagsneutral)
Vejledning

Start med at blande salt, hvedemelet og olien i skål.

Tilsæt herefter en smule vand ad gangen. Fortsæt indtil det minder om modelervoks - det kan sagtens være lidt mindre eller mere vand end 1 dl du skal bruge.

Lad det hvile på køkkenbordet i en time inden du fortsætter. Brug enten et viskestykke eller eller en bådehætte hen over skålen.

Efter en time skal ovnen ovnen tændes på 100 grader almindelig ovn.

Nu er det bare med at få rullet dejen relativ tyndt ud og udstukket som figurer.

Jeg valgte at lave dem som hjerter med et hul i toppen, så de kunne bruges som pynt til juletræet.

Samtidig blev mine børns navne skrevet derpå.

Bag dem i 4 timer i ovnen og lad dem afkøle på en rist.

De skal blive en smule gyldne i siderne/kanterne. 

Bemærk, de kan selvfølgelig ikke spises.

Trylledej

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier