fbpx 🍝Trøffelpasta med pocheret æg | opskrifter | GastroFun.dk

Trøffelpasta med pocheret Ìg

Trøffelpasta med pocheret Ìg
Sidst ĂŚndret:
Torsdag den 24. oktober, 2019 - 09:31
Beskrivelse

Trøffel gør bare alt bedre.

Da vi besøgte Food Festival i september i ür, smagte vi pü flere forskellige snacks med trøffel, blandt andet trøffelchips, trøffelpraline og trøffelpesto - ja, der var ligefrem trøffelpopcorn at komme efter!

Og vi elsker trøffel herhjemme. Vi kommer det büde ovenpü hvide asparges, som her, og pü pizza, nür det lige skal vÌre lidt ekstralÌkkert.

Trøffelpasta med pocheret Ìg

Forleden lavede jeg en SKØN pastaret med en fÌrdigkøbt trøffelpasta, serveret med brunet smør og friskrevet parmesan, et porcheret Ìg pü toppen og et godt drys sprødstegt salvie.

Trøffelpasta med pocheret Ìg

Hvis du endnu ikke har prøvet at lave sprød salvie, sü er du güet glip af noget! Du kan lave det i ovnen, men i denne ret stegte jeg det i smør pü panden, sü det kunne give smag til det brunede smør, der til sidst blev hÌldt udover pastaen.

Sprødstegt salvie kan faktisk helt erstatte kød og bacon. Og som den inkarnerede kødentusiast, jeg jo er, siger det ikke sü lidt.

Apropos brunet smør, sü har jeg altid et glas helt almindeligt brunet smør stüende. Det har en fantastisk nøddeagtig smag, og sü er det den perfekte sauce til büde pasta og som et tilbehør til kød og grønt.

Et absolut must i køleskabet!

 

Trøffelpasta med porcheret Ìg opskrift

Trøffelpasta med pocheret Ìg

Her für du opskriften pü den syndigt lÌkre pastaret, som min kone og jeg kunne sidde og nyde ved middagsbordet i gür aftes.

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Pasta)
250 g Pasta (Trøffelpasta)
  Vand
  Salt
  Opskriftsgruppe (Pocheret ĂŚg)
1 spsk Eddike
  Salt
  Vand
  Opskriftsgruppe (Salvie)
  Opskriftsgruppe (Sauce)
100 g Smør (brunet)
50 g Parmesan (friskrevet)
Vejledning

Trøffelpasta

  1. Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
  2. Kog pastaen efter pakkens anvisninger.
  3. HÌld kogevandet fra. PlacÊr eventuelt et dørslag oveni gryden for at hÌlde vandet fra. Pü denne müde bliver de drÌnede pasta tilbage i gryden. Smart, ikk'? Det virker selvfølgelig bedst, hvis gryden og dørslaget passer sammen i størrelsen.

 

Porcheret ĂŚg

  1. Bring en gryde letsaltet vand i kog.
  2. Find to smĂĽ skĂĽle eller glas og slĂĽ ĂŚggene ud i hver sin skĂĽl/glas.
  3. HĂŚld eddiken i vandet, nĂĽr det er kommet op og koge.
  4. Skru en anelse ned for komfuret, sĂĽ vandet blot er smĂĽkogende/simrende.
  5. Brug en ske til at hvirvle rundt i vandet og hĂŚld straks det ene ĂŚg i vandet, efterfulgt af det andet ĂŚg.
  6. Lad ĂŚggene koge lidt i tre til fire minutter og fisk herefter ĂŚggene op af vandet.

 

Salvie

Trøffelpasta med pocheret Ìg

  1. SÌt en stegepande pü komfuret og tÌnd for middelhøjt blus.
  2. Kom en god klat smør pü panden. Cirka 50 gram. Smørret bliver til en skøn "sauce", der skal hÌldes udover pasta til sidst.
  3. Lad smørret smelte og bliver rigtig godt varmt.
  4. PlacÊr hvert salvieblad i det varme smør. Bladene skal ikke overlappe hinanden.
  5. Lad salvieblade stege sprøde pü den ene side.
  6. Vend bladene og steg dem fÌrdige pü den anden side. De skal skrumpe ind og blive knasende sprøde, før de er fÌrdige.
  7. Tag de sprøde salvieblade af panden og lÌg dem pü et stykke køkkenrulle. Husk at gemme det brunede smør. Det har füet en skøn smag fra salviebladene.

 

Sauce

  1. Fordel pastaen pü to tallerkener og brug en spiseske til at fordelene det brunede smør udover hver pastaanretning. Der skulle gerne vÌre cirka 1½ spiseskefuld til hver anretning.
  2. LĂŚg et porcheret ĂŚg ovenpĂĽ hver portion pastaanretning.
  3. Fordel og de afkølede, sprødstegte salvieblade ved at "knuse" og drysse dem udover hver tallerken.
  4. Riv ligesü meget frisk parmesan udover din pasta, som du ønsker. Nür pastaen vendes sammen pü tallerkenen, danner parmesanen og og det brunede smør en helt fantastisk sauce!

Velbekomme.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion
Brunet smør
Opskrift
Per Asmussen
Ovnstegt salvie
Opskrift
Anette
x