fbpx 🍫Triple chocolate cake | opskrifter | GastroFun.dk

Triple chocolate cake

Triple chocolate cake
Underrubrik
Triple chocolate chokoladekage
Beskrivelse

Himmelsk fyldig triple chocolate cake (Ø20cm).

Denne syndige chokoladekage er et vidunder af hvid chokolademousse i Êt lag, mørk chokolademousse i det nÌste, toppet af med et knasende sprødt lag af mÌlkechokolade, og altsammen pü en fast og fyldig browniebund. Sü er alle chokoladeelskere vist sendt i den 7. himmel!

Og hvem har ikke en lille (eller større) chokoladeelsker i maven?

Engang var chokolade kun de fÌrreste mennesker forundt: Det var en eksklusiv luksus og bestemt ikke en hverdagsspise! TÌnk sig, en hverdag uden chokolade. I dag findes chokolade heldigvis i et vÌld af udgaver og til enhver pengepung :-) I 1828 udviklede hollÌnderen, Coenraad van Houten, nemlig den metode, der bruges til at udvinde kakaosmørret, hvorefter chokolade i langt højere grad blev "allemandseje".

Udbytte
8 Portioner
Foreberedelsestid
3 timer
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
3 timer, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Browniebund:)
65 g Smør
175 g Sukker
30 g Hvedemel
1⁄2 tsk Bagepulver
1 knsp Salt
1 spsk Kakao
  Opskriftsgruppe (Hvid chokolademousse)
2 1⁄2 dl Piskefløde
  Opskriftsgruppe (Chokolademousse)
  Husblas (2 blade)
200 g Chokolade (Jeg foretrÌkker mørk)
2 Æggeblommer (Evt. pasteuriserede)
1 knsp Salt
  Opskriftsgruppe (MĂŚlkechokoladedryp)
25 ml Fløde
Vejledning

Browniebund

Smelt smør og chokolade sammen i en gryde ved lav varme.

Pisk ĂŚg og sukker luftigt. HĂŚld chokoladen i ĂŚggemassen.

Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i dejen.

HĂŚld dejen i en springform med bagepapir i bunden.

Bag ved 175 grader i 20 min.

 

Hvid chokolademousse

Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.

Smelt den hvide chokolade over vandbad, tag den af varmen og lad den køle lidt.

Pisk ĂŚg og ĂŚggeblomme i en skĂĽl over vandbad indtil massen tykner en smule og bliver helt glat.

Tag ĂŚggemassen af varmen og klem vandet fra husblassen og smelt det i den varme ĂŚggeblanding.

Hæld herefter den smeltede chokolade i æggemassen – stadig under omrøring til massen er fin og glat.

Pisk fløden til let skum og kom den – gerne af 3-4 omgange i chokolade/æggeblandingen indtil moussen er ensartet.

Tag din chokoladekage ud af fryseren og placĂŠr eventuelt kageplast rundt i kanten af din springform.

HĂŚld chokolademoussen over bunden og stil i fryser i 1-2 timer.


Chokolademousse

Udblød husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.

Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.

Rør Ìggeblommerne i chokoladen.

Hæld ⅓ af piskefløden i en gryde, og varm den op til kogepunktet.

Tag gryden af varmen.

Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i den varme fløde.

Rør fløde-husblas-blandingen i chokolademassen lidt ad gangen, til chokolademassen samler sig og bliver glat og blank.

Rør salt i.

Lad chokolademassen køle en smule af.

Pisk den sidste piskefløde til skum, og vend det i chokolademassen.

Fordel chokolademoussen oven pĂĽ den hvide mousse og stil i fryser 1-2 timer.

 

MĂŚlkechokoladedyp:

Hak chokoladen og opvarm det sammen med fløde og glucosesirup i gryde ved svag varme til det er fint og glat.

Lad køle lidt og fordel forsigtigt pü din frysekolde kage.

Pynt eventuelt med mere chokolade ovenpå 😊

Source

Følg min Instagram profil her.

Kategori
SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Black magic kage
Opskrift
Henriette Kristiansen
Triple chokoladekage
Opskrift
Muusmann Forlag
Lagkage med chokolademousse og banan
Opskrift
Henriette Kristiansen