Traditionel spagetti carbonara uden fløde

Traditionel spagetti carbonara uden fløde
Beskrivelse

Den traditionelle Spaghetti Carbonara uden fordanskede elementer som fløde, løg eller lignende er en enkel og hurtig ret, der smager fantastisk. 

Rettens italienske navn betyder på dansk "kulsvierkonens spaghetti", hvilket sikkert stammer fra de mange små sorte prikker af peber, der farver retten. Uanset hvad er retten en sikker vinder, og tilberedt rigtigt er den en sand delikatesse. 

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
250 g Spaghetti
2 Æg
150 g Bacon (eller pancetta)
1⁄2 dl Olivenolie
  Parmesan (friskrevet)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Fyld en stor gryde med vand og tilsæt salt. Bring vandet i kog.

Skær bacon ud i store tern. 

Varm en pande op med olien og steg baconen, til den er gylden og sprød. Tag den af panden, men lad olien blive på panden. 

Pisk æggene let sammen i en skål.

Kog spaghettien "al dente" (til tanden) og hæld det meste af vandet fra. Lad dog en smule vand (cirka 1 dl.) blive ved spaghettien, da der skal en smule  af vandet i retten.  

I samme øjeblik, spaghettien er færdig, skal alting vendes hurtigt sammen - det er afgørende for rettens konsistens!

Hæld den nykogte spaghetti samt 1 dl. kogevand over i en stor skål.

Hæld de sammenpiskede æg over spaghettien, mens du rører rundt. 

Hæld bacon samt den varme olie fra stegningen over ingredienserne i skålen (er olie blevet kold, varmes den op igen). 

Rør godt rundt i blandingen, så saucen fordeles i al spaghettien. Tilsæt også rigeligt, friskkværnet peber.

Bemærk, at saucen ikke skal størkne og blive til røræg, men blot blive cremet og tykne let. Bryder du dig ikke om at spise æg, der ikke er komplet varmebehandlede, så brug pasteuriserede æg.

Server retten med det samme med friskrevet parmesan. 

Traditionel spagetti carbonara uden fløde

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier