fbpx ‚úÖūü•öT√łrret √¶ggeblomme | opskrifter | GastroFun.dk

T√łrret √¶ggeblomme

T√łrret √¶ggeblomme
Beskrivelse

Ved at saltt√łrre¬†√¶ggeblommer¬†kan du udnytte de fantastiske smage, der befinder sig i hjertet af h√łnse√¶gget. Denne konserveringsmetode er nem at g√• til, og s√• kan du tilmed gemme de t√łrrede √¶ggeblommer i op til en m√•ned i k√łleskabet.¬†

N√•r du saltt√łrrer √¶ggeblommer, udvider du brugen af den umamismag, som blommen har. Hvis du er vant til at bruge den r√•, fede √¶ggeblomme¬†i din madlavning, s√• ved du, at den g√•r enormt godt til en pastaret, tatar eller fisk.¬†

En t√łrret √¶ggeblomme er med andre ord¬†god,¬†nem og anderledes m√•de, hvorp√• du kan pifte din madlavning op.¬†Riv dem over en ret med en fed fisk, s√•som makrel, laks og sild,¬†eller en risotto- eller pastaret.

Udbytte
5 Stk.
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
400 g Salt
200 g Sukker
Vejledning

Bland "sprængningsblandingen" med salt og sukker sammen.

Derefter findes en relativ flad beholder frem hvori ca. 40 % af blandingen str√łs i bunden j√¶vnt.

Lad 5 fordybninger til blommerne.

Skil √¶ggeblommerne og hviden fra hinanden. Vi bruger metoden med at √•bne √¶gget og k√łre blommen frem og tilbage i de to skaller indtil hviden er delt fra. Den resterende hvide kan bruges til f.eks. marengs.

De 5 blommer lægges i fordybningerne, og det resterende af salt/sukkerblandingen hældes over, så blommerne er dækket helt til.

Herefter skal der husholdningsfilm på toppen med et par huller i.

Beholderen med blommerne skal i k√łleskabet i ca. 4 d√łgn, og herefter skal blommerne tages op af blandingen.

Tag blommerne op, b√łrst det v√¶rste salt af og rens resten af med vand.

S√• skal de lige t√łrre lidt.

T√łr dem yderligere 2 timer i en ovn ved 65 grader eller 3-4 timer dehydrator ved 50 grader.

De t√łrrede √¶ggeblommer kan holde 1 m√•ned.

Source

Opskriften er inspireret herfra.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også