fbpx Tørrede bananer | opskrifter | GastroFun.dk

Tørrede bananer

Tørrede bananer
Beskrivelse

Tørrede bananchip er det tætteste man kommer på slik, samtidig med at man slipper for unødigt tilsat sukker. Introducér dem som en snack for børnene, og de vil elske dem!

Her får du opskriften på bananer, der er tørret i en dehydrator. Tørring af fødevarer er i princippet en gammel konserveringsmetode, men her sker det i en tørreovn, hvor fødevarerne mister en stor del af deres væskeindhold, hvilket intensiverer smag, konsistens og energitætheden. 

I kan bruge de tørrede bananer som sunde snacks i madpakken, i müsli på morgenmaden eller i bagværk og kager. 

Udbytte
1 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
8 timer
Tid i alt
8 timer, 5 minutter
Ingredienser
Vejledning

Undgå både at bruge alt for overmodne og grønne bananer.

Skræl bananen og skær den i tynde skiver. 

Læg dem på en plade og placér den i dehydratoren. 

Tør dem ved 57 grader i 6-10 timer. Tørretiden afhænger af bananens modenhed, luftfugtighed og hvor tør man ønsker sine bananchips. 

 

Tørrede bananer

Noter

Du finder en udførlig guide til dehydrator her.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Tørrede æbler
Opskrift
Per Asmussen
Tørrede appelsiner
Opskrift
Per Asmussen
Kandiseret lime
Opskrift
Per Asmussen