fbpx Tørrede æbler | opskrifter | GastroFun.dk

Tørrede æbler

Tørrede æbler
Beskrivelse

Her får du opskriften på en lækker, sund snack i form af tørrede æbler. Præsentér dem for børnene som et alternativ til snacks i madpakken, eller nyd dem på yoghurten om morgenen. 

I denne version foregår tørringsprocessen i en tørreovn - også kendt som en dehydrator. I processen bliver æblerne udsat for en jævn varmluft, som sørger for, at de tørrer ind og mister en stor del væske. Det giver en intensiveret smag, konsistens og energitæthed i æblerne. Udtørringen hjælper samtidig på konserveringen af æblerne ved at have en hæmmende effekt på bakterie- og svampevækst.

Gem æblerne i et lufttæt glas.

God fornøjelse!

Udbytte
1 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
7 timer
Tid i alt
7 timer, 15 minutter
Ingredienser
Vejledning

Vask æblerne, og skær dem i tynde skiver - som vist på billedet - ved hjælp af et mandolinjern. 

Sørg for at fjerne kernerne. ​

Tør æblerne i 57 grader i 7-15 timer. Tiden kan variere og den afhænger af æblernes fugtighed og skivernes tykkelse.

Spis dem som en sund snack, eller på din yoghurt om morgenen. Brug dem også i bagværk.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Syltede æbler og rødløg
Opskrift
Thomas
Tørrede bananer
Opskrift
Per Asmussen
Tørrede appelsiner
Opskrift
Per Asmussen