Tomattærte med mozzarella

Tomattærte med mozzarella
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 13:22
Beskrivelse

Tomattærte! En rigtig smuk og lækkert sommertærte med cherrytomater, mozzarellakugler og frisk basilikum på toppen. Den ligner helt et lille kunstværk og den smager MINDST ligeså godt, som den ser ud!

Den er virkelig nem og hurtig at lave, så den er også helt perfekt til hverdag.

Tomattærte med mozzarella

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Tærtebund)
100 g Smør
3 dl Hvedemel
1 dl Sesamfrø
1⁄4 tsk Salt
1 Æg
15 g Vand
  Opskriftsgruppe (Tærtefyld)
3⁄4 tsk Salt
  Peber (friskkværnet)
1⁄2 Citron (saften herfra)
  Opskriftsgruppe (Topping)
150 g Mozzarella (friske kugler)
  Salt og peber (friskkværnet)
  Basilikumblade (friske)
Vejledning

Tærtebund

  1. Start med at skære smørret ud i mindre tern og kom det så i en skål med mel, sesamfrø og salt. Brug fingrene til at "smuldre" det hele sammen.

  2. Del ægget i blomme og hvide. Vi skal kun bruge blommen. Kom den i dejen og tilføj vand.

  3. Dæk skålen til og lad det stå i en halv time på køl.

  4. Sæt ovnen på 180 grader almindelig ovn.

  5. Smør tærteformen og pres dejen ned i formen. Min tærteform er cirka Ø26 centimeter.

  6. Bag tærtebunden i den forvarmede ovn til den er gylden og helt bagt.

  7. Tag den ud af ovnen og lad den afkøle i formen.

 

Tærtefyld

  1. Kom mascarponen i en skål med citronsaft og salt og peber.

  2. Fordel cremen i den afkølede tærtebund.

 

Topping

  1. Skyl cherrytomaterne og skær dem over på langs.

  2. Dekorér tærten med tomaterne og de små mozzerellakugler og læg basilikum henover.

  3. Slut af med at dryppe olivenolie udover og giv det hele et drys friskkværnet salt og peber.

Tomattærte med mozzarella

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier