fbpx ūüćÖūüćúTomatsuppe som spaghetti ūüćĚ | opskrifter | GastroFun.dk

Tomatsuppe som spaghetti

Tomatsuppe som spaghetti
Sidst ændret:
Onsdag den 13. maj, 2020 - 08:27
Beskrivelse

Tomatspaghetti er spaghetti lavet af tomatsuppe, der er stivnet ved hjælp af det vegetabilske geleringsmiddelagar agar.

Tomatspaghetti¬†er en sjov servering og er meget let at lave. Det¬†eneste,¬†opskriften kr√¶ver,¬†er¬†en spr√łjte og et par¬†siliconeslanger.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
5 timer
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
6 timer
Ingredienser
1⁄2 Bladselleri (stang bladselleri)
1 spsk Tomatpure
1⁄2 bdt Krydderurter (persille og basilikum (friske urter))
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Agar agar spaghetti

Hak bladselleri, gulerod og hvidl√łg fint.

Skyl og hak krydderurterne groft.

Kom de hakkede gr√łntsager i en gryde samme med de hakkede tomater, tomatpure, h√łnsefond og krydderurter.

Bring gryden i kog under omr√łring. Skru ned for varmen og lad suppen¬†simre i 25 minutter.

Tag suppen af varmen og lad den k√łle af.¬†

Blend suppen til en glat puré.

Smag pureen til med salt og peber. Tils√¶t lidt mere, end du normalt ville g√łre, da det f√¶rdige¬†resultat ellers vil blive for fersk. Pureen kan holde sig op til 12 timer i k√łleskabet, s√• du kan forberede den i god tid, inden du skal bruge den.

Passer tomatpureen igennem et klæde eller en sigte foret med ostelærred for fjerne den sidste væske fra pureen.

G√łr dine siliconeslanger¬†¬†(0,5 centimeter¬†i diameter og 2 meter i l√¶ngden) og en¬†spr√łjte med en dyse p√• 0,3 centimeter¬†i diameter klar.'

Afvej 150 gram af den filtrerede tomatsuppe og hæld den i en gryde. 

Opl√łs¬†agar agar i suppen og bring¬†den¬†i kog under konstant omr√łring med et piskeris.

Tag gryden af varmen og skum eventuelle urenheder af.

Fyld spr√łjten med suppen og brug s√• denne til at¬†fylde r√łrene, s√•ledes at suppen er inden i silikoneslangen(rul evt.¬†slangen sammen til¬†en lille cirkel for bedre komfort).

Neds√¶nk de fyldte¬†r√łr i koldt vand, s√• tomatsuppen s√¶tter sig i et par minutter.

Brug en tom spr√łjte til at¬†spr√łjte luft ind i r√łret for at forme v√¶sken til¬†Spaghetti. Din¬†spaghetti kan nu serveres varm eller kold, da agar agar, i mods√¶tning¬†til husblas, kan t√•le at blive opvarmet

Serveringsforslag:

- Server din spaghetti oprullet til en spiral med frisk mozzarella, olivenolie, salt og peber samt frisk basilikum.

Noter
Læs også
Alt du skal vide om tomat
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier