fbpx ūüćÖūüćúTomatsuppe som spaghetti ūüćĚ | opskrifter | GastroFun.dk

Tomatsuppe som spaghetti

Tomatsuppe som spaghetti
Beskrivelse

Tomatspaghetti er spaghetti lavet af tomatsuppe, der er stivnet ved hjælp af det vegetabilske geleringsmiddelagar agar.

Tomatspaghetti¬†er en sjov servering og er meget let at lave. Det¬†eneste,¬†opskriften kr√¶ver,¬†er¬†en spr√łjte og et par¬†siliconeslanger.

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
5 timer
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
6 timer
Ingredienser
1⁄2 Bladselleri (stang bladselleri)
1 spsk Tomatpure
1⁄2 bdt Krydderurter (persille og basilikum (friske urter))
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Agar agar spaghetti

Hak bladselleri, gulerod og hvidl√łg fint.

Skyl og hak krydderurterne groft.

Kom de hakkede gr√łntsager i en gryde samme med de hakkede tomater, tomatpure, h√łnsefond og krydderurter.

Bring gryden i kog under omr√łring. Skru ned for varmen og lad suppen¬†simre i 25 minutter.

Tag suppen af varmen og lad den k√łle af.¬†

Blend suppen til en glat puré.

Smag pureen til med salt og peber. Tils√¶t lidt mere, end du normalt ville g√łre, da det f√¶rdige¬†resultat ellers vil blive for fersk. Pureen kan holde sig op til 12 timer i k√łleskabet, s√• du kan forberede den i god tid, inden du skal bruge den.

Passer tomatpureen igennem et klæde eller en sigte foret med ostelærred for fjerne den sidste væske fra pureen.

G√łr dine siliconeslanger¬†¬†(0,5 centimeter¬†i diameter og 2 meter i l√¶ngden) og en¬†spr√łjte med en dyse p√• 0,3 centimeter¬†i diameter klar.'

Afvej 150 gram af den filtrerede tomatsuppe og hæld den i en gryde. 

Opl√łs¬†agar agar i suppen og bring¬†den¬†i kog under konstant omr√łring med et piskeris.

Tag gryden af varmen og skum eventuelle urenheder af.

Fyld spr√łjten med suppen og brug s√• denne til at¬†fylde r√łrene, s√•ledes at suppen er inden i silikoneslangen(rul evt.¬†slangen sammen til¬†en lille cirkel for bedre komfort).

Neds√¶nk de fyldte¬†r√łr i koldt vand, s√• tomatsuppen s√¶tter sig i et par minutter.

Brug en tom spr√łjte til at¬†spr√łjte luft ind i r√łret for at forme v√¶sken til¬†Spaghetti. Din¬†spaghetti kan nu serveres varm eller kold, da agar agar, i mods√¶tning¬†til husblas, kan t√•le at blive opvarmet

Serveringsforslag:

- Server din spaghetti oprullet til en spiral med frisk mozzarella, olivenolie, salt og peber samt frisk basilikum.

Noter
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier