fbpx 🍞 Hjemmelavet Toastbrød/Sandwichbrød | opskrift på GastroFun.dk

Toastbrød - hjemmelavet og lækkert

Toastbrød
Underrubrik
Toastbrød/Sandwichbrød
Sidst ændret:
Torsdag den 24. oktober, 2019 - 09:49
Beskrivelse

Hjemmelavet toastbrød/sandwichbrød med sprød skorpe, der er er lækkert og nemt at smøre uden at gå i stykker. Et sikkert hit til madpakken.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 stk.
Forberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
1 spsk Tørgær
1 spsk Sukker
1 spsk Groft salt
2 spsk Olie
650 g Hvedemel
5 dl Vand ((Lunkent))
25 g Smør (Til at smøre sandwichbrødformen)
Vejledning

Bland gær, sukker, groft salt, olie og vand i en skål - evt. en røremaskine.

Tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen er lind og smidig.

Lad dejen hæve 30 min under badehætter eller klæde.

Smør sandwichbrødformen samt låget i rigeligt smør - det forhindrer at brødet klistrer sig fast til formen.

Læg dejen på bordet og ælt den godt igennem.

Toastbrød

Rul den op til en stram pølse/brød. 

Toastbrød

Del herefter dejen i fire dele.

Her kommer hemmeligheden til hvorfor toast/sandwichbrød ikke smuldrer når det smøres og er kompakt og lækkert:

De 4 dele vendes alle 90 grader og placeres ned i formen og låget sættes på.

Toastbrød

Toastbrød

Toastbrød

Lad brødet hæve i ca. 30 minutter og i mellemtiden skal ovnen varmes op til 250 grader.

Bag brødet ved 250 grader i 10 minutter hvorefter der skrues ned til 200 grader og lad det få 20 minutter mere i ovnen.

Toastbrød

Når det er færdigt, skal låget straks tages af og brødet skal ud af formen. Det gør at skorpen på brødet forbliver sprødt. Hvis det får lov til at stå for længe i formen uden at komme ud, vil varmen danne kondens og skorpen vil blive blød.

Toastbrød

Toastbrød

Brødet smager fantastik og har en ens skorpe hele vejen rundt. Det forbliver saftigt og lækkert dagen efter. 

Noter

Sandwichbrødformen kan bl.a. købes her.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Gammeldags pariserbøf
Opskrift
Per Asmussen