Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme

Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme (c)molekymi.dk
Sidst ændret:
Torsdag den 20. august, 2020 - 11:08
Beskrivelse

En anderledes og frisk måde at servere den klassiske italienske dessert tiramisu på.

Denne version indeholder hverken kaffe eller ladyfingers (de tørre, italienske kager) men jordbær, fløde og mælkechokolade.

Prøv desserten næste gang du får gæster, eller lav den som et sødt indslag på en ganske almindelig hverdag.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
2 dl Fløde (minimum 36%)
400 g Jordbær
100 g Sukker
200 g Mælkechokolade (kattetunger)
10 g Krokant (hasselnøddekrokant)
4 dl Fløde (minimum 36%)
40 ml Sirup (hyldebærsirup)
40 ml Citronsaft
Vejledning

Tiramisu: 

Mascarpone, fløde og citronsaften blandes sammen i en skål. Sæt cremen til side.

Skyl jordbærrene og lad dem afdryppe godt.

Kom 200 gram jordbær samt sukkeret i en blender.

Purér blandingen, til den er jævn.

Skær de resterende jordbær i mindre stykker.

Kom jordbærstykkerne i glas lagvis med kattetunger, mascarponecreme og purerede jordbær.

Drys til sidst med hakket hasselnøddekrokant.

 

Hyldebærcreme: 

Bland fløde, hyldebærsirup og citronsaft.  

Kom blandingen i en 0,5 liter sifonflaske (anvend 1 patron), og ryst flasken kraftigt.

Sæt flasken i køleskabet og lad den afkøle i mindst 6 timer.

Kilde
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier