fbpx Tiramisu | opskrifter | GastroFun.dk

Tiramisu

Tiramisu
Beskrivelse

En af Italiens skønneste desserter: Tiramisu. Kombinationen af flødeost, sødme, kaffe og alkohol går op i en højere enhed og denne simple opskrift gør dig til et sikker hit hos dine gæster.

Udbytte
6 Portioner
Forberedelsestid
2 timer
Tilberedelsestid
20 timer
Tid i alt
22 timer
Ingredienser
2 dl Kaffe ((Meget stærk, gerne espresso))
1 dl Alkohol (Amaretto likør er at foretrække)
1 dl Sukker
1 pk Ladyfingers ((Savoiardi småkager))
  Kakao pulver (Til at drysse henover kagen)
Vejledning

Lav en god, stærk kaffe (eller espresso) og lad den køle af. Vi hælder typisk kaffen i en lav skål og sæt den i fryseren, så går det hurtigere.

Når den er afkølet, hæld derefter amarettoen i.

Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret til en luftig æggesnaps. Der skal piskes hårdt og længe og den skal skumme en del.

Rør herefter mascarponen i massen.

Find et ildfast fad (eller en brødform) og dyp den ene side af kiksen i kaffe/alkohollagen. Her vinder den lave skål igen på formen, da man nemt kan dyppe kiksene deri.

Lad kiksene dække hele bunden og læg et lag creme hen over. 
Gentag processen med et lag kiks og creme hen over. 

Lad det stå i køleskabet, enten natten over eller lav den om formiddagen så du er sikker på at den får trukket minimum 4-6 timer før servering.

Ved servering sigt kakaopulveret igennem en lille sigte. Det er en god ide at holde sigten 30-40 cm henover fadet, så det fordeler sig fint.

Skær kagen ud i firkanter og server med kaffe.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier