fbpx 🍜Thaisuppe med rejer🦐 | opskrifter | GastroFun.dk

Thaisuppe med rejer

Thaisuppe med rejer
Sidst ændret:
Tirsdag den 7. januar, 2020 - 10:05
Beskrivelse

Klassisk og lækker thai-suppe, der kan laves på 20 minutter.

Retten er simpel og fyldt med alle de gode smage fra Thailand.

Vi har opskriften fra bogen: "Antiinflammatorisk kost for begyndere", skrevet af Elizabeth Nebelong.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
1 citrongræs (stængel)
150 g Champignon (brune - renset vagt)
1⁄4 Chili (rød)
1 tsk Sesamolie (ristet)
  Bouillon (3-4 dl honse- eller fiskebouillon)
150 g Rejer (pillede kæmperejer)
100 g Ærter (frosne)
1⁄2 tsk Fiskesauce
  Basilkum (Thai)
Vejledning

Skær den nederste tykke ende af citrongræsstænglen, og hak de nederste 4 cm (den tykke del) fint.

Kassér resten.

Rens champignon grundigt og skær dem i tynde skiver.

Skyl forårsløget, fjern roden og skær den i tynde skiver på skrå.

Udkern chili og skær i tynde skiver.

Svits citrongræsset i olien for jævn varme et par minutter og tilsæt 3 dl af bouillonen, resten kan du tilsætte til sidst, hvis du synes, suppen bliver for fyldig.

Lad det småkoge 5 minutter og tilsæt da rejerne. Når de er næsten møre efter 2-3 minutter, tilsættes champignon og ærter.

Lad suppen koge op, tag den af varmen og smag til med fishsauce.

Servér drysset med chili og thai-basilikum.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
portobello burger
Opskrift
Redaktion
Rødbedehummus
Opskrift
Redaktion