Teboller (bamseboller)

Teboller (bamseboller)
Sidst ændret:
Fredag den 3. april, 2020 - 13:19
Beskrivelse

Nu hvor der er vinterferie, besluttede jeg mig for at invitere min mødregruppe, med både små og større søskende, til en rigtig hyggeformiddag herhjemme!

Teboller (bamseboller)

Jeg bagte disse superbløde og luftige te-boller, der minder en del om bamseboller / fødselsdagsboller. Du vil sagtens kunne komme en smule kardemomme i dem, hvis du er til det.

 

Teboller (bamseboller) opskrift

Teboller (bamseboller)

 

Sværhedsgrad
Udbytte
24 boller
Ingredienser
50 g Gær
2 1⁄2 dl Vand
1 1⁄2 dl Mælk
1 Æg
100 g Smør (blødt)
75 g Sukker
6 g Salt
1 kg Hvedemel (cirka)
Vejledning
  1. Lun mælken og vandet op.

  2. Hæld det i din røreskål og opløs gæren heri.

  3. Tilsæt creme fraiche, æg, smør, sukker og salt.

  4. Tilføj nu hvedemelet lidt ad gangen under omrøring, indtil dejen begynder at slippe kanterne af skålen.

  5. Lad dejen ælte i minimum 20 minutter.

  6. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 45 - 60 minutter.

  7. Del dejen i 24 boller og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

  8. Lad bollerne efterhæve til dobbeltstørrelse et lunt sted i 1 - 2 timer.

  9. Pensl bollerne med mælk og bag dem ved 200 grader almindelig ovn i 12 - 14 minutter.

  10. Bollerne er nu klar til servering.

Teboller (bamseboller)

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier