fbpx ✅Teboller (bamseboller) | opskrifter | GastroFun.dk

Teboller (bamseboller)

Teboller (bamseboller)
Sidst ændret:
Fredag den 3. april, 2020 - 13:19
Beskrivelse

Nu hvor der er vinterferie, besluttede jeg mig for at invitere min mødregruppe, med både små og større søskende, til en rigtig hyggeformiddag herhjemme!

Teboller (bamseboller)

Jeg bagte disse superbløde og luftige te-boller, der minder en del om bamseboller / fødselsdagsboller. Du vil sagtens kunne komme en smule kardemomme i dem, hvis du er til det.

 

Teboller (bamseboller) opskrift

Teboller (bamseboller)

 

Sværhedsgrad
Udbytte
24 boller
Ingredienser
50 g Gær
2 1⁄2 dl Vand
1 1⁄2 dl Mælk
1 Æg
100 g Smør (blødt)
75 g Sukker
6 g Salt
1 kg Hvedemel (cirka)
Vejledning
  1. Lun mælken og vandet op.

  2. Hæld det i din røreskål og opløs gæren heri.

  3. Tilsæt creme fraiche, æg, smør, sukker og salt.

  4. Tilføj nu hvedemelet lidt ad gangen under omrøring, indtil dejen begynder at slippe kanterne af skålen.

  5. Lad dejen ælte i minimum 20 minutter.

  6. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 45 - 60 minutter.

  7. Del dejen i 24 boller og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

  8. Lad bollerne efterhæve til dobbeltstørrelse et lunt sted i 1 - 2 timer.

  9. Pensl bollerne med mælk og bag dem ved 200 grader almindelig ovn i 12 - 14 minutter.

  10. Bollerne er nu klar til servering.

Teboller (bamseboller)

Læs også
Black magic kage
Artikel
Redaktion
Teboller
Opskrift
Anette
Fødselsdagsboller
Opskrift
Anette
Bamseboller (c)www.instagram.com/henriette_ak/
Opskrift
Henriette Kristiansen
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Bamseboller
Opskrift
Anne Mette Autzen
Chokoladeboller
Opskrift
Anne Mette Autzen
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier