fbpx ✅Tebirkes med marcipan | opskrifter | GastroFun.dk

Tebirkes med marcipan

Tebirkes med marcipan
Beskrivelse

Hjemmelavede tebirkes - denne dejlige opskrift er med marcipan.

Hvis du ikke er sikker på hvad en tebirkes er, så er det et morgenbrød lavet af wienerbrødsdej.

Dejen kan bl.a. vrides og laves til frøsnappere

Vi har opskriften fra bogen: "Børnenes bagebog", skrevet af Katrine Klinken.

Udbytte
10 stk.
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (DEJ)
50 g Smør
1 dl Mælk
25 g Gær (1/2 pakke)
1 Æg
1⁄4 tsk Groft salt
2 spsk Sukker
250 g Hvedemel (4 dl)
  Opskriftsgruppe (FYLD)
100 g Rå marcipan (ren)
  Opskriftsgruppe (PYNT)
1 Æg (til pensling)
1⁄2 dl Birkes (til drys)
  Mel (lidt til bordet)
Vejledning

1) Smelt smør i en gryde, tag den fra varmen og hæld mælken i. Hæld derefter blandingen i en skål.

2) Rør gæren ud i blandingen.

3) Slå ægget ud og rør det sammen med salt og sukker.

4) Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes med hænderne (hold 1 dl mel tilbage). Ælt dejen glat og smidig. Kom mel i, indtil den næsten ikke klistrer til bordet mere – den skal æltes min. 200 gange.

5) Tænd ovnen på 225 grader.

6) Drys lidt mel på bordet. Rul dejen ud i en firkant på 30 x 30 cm.

7) Skær marcipanen i skiver og læg den i en stribe på midten af dejen. Fold først den ene side af dejen indover og bagefter den anden, så der er 3 lag dej. Skær dejen ud i 10 aflange firkanter. 

8) Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.

9) Slå ægget ud i en lille skål og pisk det sammen med en gaffel. Pensl tebirkesene med ægget og drys birkes på.

10) Bag dem i ca. 15 minutter og lad dem afkøle på en bagerist.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Børnenes bagebog", udgivet af Politikens Forlag.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Horn med chokolade
Opskrift
Redaktion
Tebirkes
Opskrift
Ninna Hertha Post Jensen
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Alt til den perfekte brunch
Artikel
Redaktion
Frøsnappere som er bagt med pikantost
Opskrift
Ronnie