fbpx Tarteletter med høns i asparges ​🐥 | opskrifter | GastroFun.dk

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges
Beskrivelse

Klassisk og rigtig lækker opskrift på tarteletter. 

Det er en af de helt store danske opskrifter, som vi her har lavet i en nem og hurtig udgave med kyllingebryst, i stedet for en hel høne.

Hvis du vil se en opskrift på en klassisk tartelet lavet på en hel høne, så har vi en opskrift her

Udbytte
2 personer
Foreberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
20 g Smør
2 spsk Hvedemel
2 dl Mælk
  Krydderier (Salt,peber og laurbærblade)
1 ds Asparges (Aspargessnitter fra glas eller dåse)
1 Løg
1⁄2 Porre
1 bdt Persille (Til pynt)
1 Bouillonterning (Grønsags)
Vejledning

Kogt kyllingebryst

Tag dit kyllingebryst (eller hønsebryst) og put det i en gryde.

Kog det i 20 minutter, sammen med noget gulerod i tern, porre, grøntsagsboullion, et løg i tern, salt, peber og laurbærblade. 

​​​​Tarteletter med høns i asparges

Gem 3 dl kogt vand, til senere i opskriften. 

 

Tarteletfyld 

Tag smørret, og smelt det i en gryde og pisk mel i til du har en melbolle konsistens. 

Tarteletter med høns i asparges

Tag mælken og pisk i lidt ad gangen, til du har en jævn sauce.

Lad saucen nå kogepunkt og lad den koge igennem i 1-2 minutter, med konstant omrøring.

Anvend kogevandet fra kyllingebrystet til at justere konsistensen. 

Anvend krydderier som salt og peber til tilsmagning.

Tarteletter med høns i asparges

Tag dit kyllingbryst og skær det i små tern, dræn vand fra asparges og put det i saucen. 

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletskallerne puttes nu i ovnen og lunes. 

Tag dine tarteletter og fyld op med tarteletfyldet, pynt gerne med persille. 

​​​​Tarteletter med høns i asparges

Kværn lidt salt og peber ud på toppen af din tartelet. 

 

 

 

 

 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier