fbpx Tarteletter med høns i asparges ​🐥 | opskrifter | GastroFun.dk

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges
Sidst ændret:
Fredag den 15. februar, 2019 - 12:02
Beskrivelse

Klassisk og rigtig lækker opskrift på tarteletter. 

Det er en af de helt store danske opskrifter, som vi her har lavet i en nem og hurtig udgave med kyllingebryst, i stedet for en hel høne.

Hvis du vil se en opskrift på en klassisk tartelet lavet på en hel høne, så har vi en opskrift her

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
20 g Smør
2 spsk Hvedemel
2 dl Mælk
  Krydderier (Salt,peber og laurbærblade)
1 ds Asparges (Aspargessnitter fra glas eller dåse)
1 Løg
1⁄2 Porre
1 bdt Persille (Til pynt)
1 Bouillonterning (Grønsags)
Vejledning

Kogt kyllingebryst

Tag dit kyllingebryst (eller hønsebryst) og put det i en gryde.

Kog det i 20 minutter, sammen med noget gulerod i tern, porre, grøntsagsboullion, et løg i tern, salt, peber og laurbærblade. 

​​​​Tarteletter med høns i asparges

Gem 3 dl kogt vand, til senere i opskriften. 

 

Tarteletfyld 

Tag smørret, og smelt det i en gryde og pisk mel i til du har en melbolle konsistens. 

Tarteletter med høns i asparges

Tag mælken og pisk i lidt ad gangen, til du har en jævn sauce.

Lad saucen nå kogepunkt og lad den koge igennem i 1-2 minutter, med konstant omrøring.

Anvend kogevandet fra kyllingebrystet til at justere konsistensen. 

Anvend krydderier som salt og peber til tilsmagning.

Tarteletter med høns i asparges

Tag dit kyllingbryst og skær det i små tern, dræn vand fra asparges og put det i saucen. 

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletskallerne puttes nu i ovnen og lunes. 

Tag dine tarteletter og fyld op med tarteletfyldet, pynt gerne med persille. 

​​​​Tarteletter med høns i asparges

Kværn lidt salt og peber ud på toppen af din tartelet. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier