fbpx ūüćúTagine med glasnudler | opskrifter | GastroFun.dk

Tagine med glasnudler

Tagine med glasnudler
Underrubrik
MiŠļŅn g√†
Sidst ændret:
Mandag den 7. oktober, 2019 - 13:04
Beskrivelse

Denne dejlige vietnamesiske nudelsuppe er fyldt med masser af god smag: Kyllingeindmad og kyllingek√łd spiller godt sammen med de st√¶rke smage, l√¶kre svampe, glasnudler¬†og b√łnnespirer.

Vi har opskriften fra bogen: "L√™l√™s urtek√łkken", hvor forfatteren Anh L√™ siger f√łlgende om retten:

"I Vietnams gader spiser vi meget hot pot, som er en dampgryde med enten kul eller ild under, der serveres ved bordet.
I dag bruger man en elektrisk hotpot. Hele¬†oplevelsen g√•r ud p√•,¬†at man f√•r en kogende¬†gryde, hvor nudler, fisk, k√łd og gr√łntsager¬†bliver dampet og spist¬†p√• stedet."

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
1 1⁄2 l Vand
  citrongr√¶s (2 st√¶ngler)
40 g Ingefær (Knold)
1 Chili (Stor og r√łd)
1 l Kyllingesuppe (Fra de kogte kyllingeoverlår)
3 spsk Fiskesauce
150 g Svampe (1 pakke enokisvampe)
400 g Glasnudler
30 g Koriander (Savtakket)
1 dl Sojasauce
Vejledning

Rens kylling, kyllingelever og kyllingehjerter.

Sæt en gryde med vand, citrongræs, limeblade og kyllingeoverlår over, og kog i ca. 20 minutter.

Fjern citrongræs og limeblade.

Gem kyllingesuppen til senere.

Pil k√łdet i strimler, og l√¶g det til side.

Bring en lille gryde med vand og salt i kog.

L√¶g kyllingehjerter og kyllingelever i, og kog i ca. ¬Ĺ minut.

Tag dem op, og lad dem st√• klar sammen med kyllingek√łdet.

Sk√¶r l√łg og ingef√¶r i skiver.

Rens gr√łntsagerne, og sk√¶r vandspinat og for√•rsl√łg i stykker a 7 cm.

Sk√¶r roden/enden af pak choi, s√• bladene l√łsnes fra hinanden.

Skær chili i skiver, og læg dem klar til taginen.

Hak savtakket koriander, og stil den sammen med en lille skål soja på bordet.

Læg glasnudler i lunt vand i ca. 10 minutter, og sigt vandet fra.

Varm taginen op med 1 spsk. olie, og svits l√łg og ingef√¶r.

Tilsæt kyllingesuppen, lad det koge op, og smag til med fiskesauce.

Skru ned for blusset, og tilsæt glasnudler, så de ligger på hele taginen.

Anret derefter pak choi, vandspinat, for√•rsl√łg, enokisvampe, b√łnnespirer, kyllinghjerte og -lever samt kyllingestrimler i sm√• bunker, og l√¶g l√•g p√•.

Lad det simre i 5 minutter, og tag taginen med låg ind til bordet.

√ės op i dybe sk√•le ved bordet, drys savtakket krydderurt over, og spis med sojasauce til.

Source

Urtek√łkken

Vi har opskriften fra: "L√™l√™s urtek√łkken".

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Vietnamesisk baguette
Opskrift
Gyldendal