fbpx ✅Syltede rødbeder | opskrifter | GastroFun.dk

Syltede rødbeder

Syltede rødbeder
Sidst ændret:
Tirsdag den 3. september, 2019 - 13:03
Beskrivelse

Vi giver dig en opskrift på lækre, syltede rødbeder. Opskriften er hurtig og simpel og den passer perfekt til mormorretter eller sammen med en lun leverporstej/frikadeller ved frokostbordet.

Sværhedsgrad
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 25 minutter
Tid i alt
2 timer, 30 minutter
Ingredienser
1 kg Rødbede
2 dl Eddike (Lager)
2 dl Sukker
1 dl Vand
1 tsk Salt
2 Laurbærblad (Vi brugte friske. Det kan sagtens være tørrede)
1⁄2 Kanelstang
Vejledning

Kog eddikerne, vandet, saltet og sukkeret op i en gryde. Når sukkeret er opløst, skal det hældes over i en skål og sættes til afkøling.

Syltede rødbeder

Rødbeder skal koges med skrællet på, så det er vigtigt at gnubbe/vaske dem godt af inden.

Syltede rødbeder

Kog dem i alt fra 30-45 minutter, de skal være møre.

Køl dem af, f.eks. ved at komme dem i koldt vand. Skrællen skal gnubbes/skrælles af og husk handsker, da farven sætter sig fast i huden ellers.

Syltede rødbeder

Skær de skrællede rødbeder i skiver og hæld dem i skoldede sylteglas. 

Syltede rødbeder

Hæld lagen henover og sæt låget på.

Lad dem stå i cirka 7-10 dage før de er klar til at blive spist.

De kan holde sig et par måneder i glasset på køl. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Syltede rødbeder
Opskrift
Anette
Eddike
Artikel
Redaktion
x