Syltede rødbeder

Vi giver dig en opskrift på lækre, syltede rødbeder. Opskriften er hurtig og simpel og den passer perfekt til mormorretter eller sammen med en lun leverporstej/frikadeller ved frokostbordet.
Kog eddikerne, vandet, saltet og sukkeret op i en gryde. Når sukkeret er opløst, skal det hældes over i en skål og sættes til afkøling.
Rødbeder skal koges med skrællet på, så det er vigtigt at gnubbe/vaske dem godt af inden.
Kog dem i alt fra 30-45 minutter, de skal være møre.
Køl dem af, f.eks. ved at komme dem i koldt vand. Skrællen skal gnubbes/skrælles af og husk handsker, da farven sætter sig fast i huden ellers.
Skær de skrællede rødbeder i skiver og hæld dem i skoldede sylteglas.
Hæld lagen henover og sæt låget på.
Lad dem stå i cirka 7-10 dage før de er klar til at blive spist.
De kan holde sig et par måneder i glasset på køl.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.