fbpx Syltede jordskokker | opskrifter | GastroFun.dk

Syltede jordskokker

Syltede jordskokker
Sidst ændret:
Fredag den 10. april, 2020 - 08:02
Beskrivelse

Jordskokker kan bruges på mange forskellige måder. Syltet er de et rigtig lækkert tilbehør, eksempelvis til confit de canard med jordskokker på 3 forskellige måder, heriblandt syltet.

Syltning er også smart, hvis man vurderer, at man får svært ved at bruge alle sine jordskokker, men gerne vil undgå madspild.

Syltede jordskokker

 

Syltede jordskokker opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
1 glas
Forberedelsestid
3 minutter
Tilberedelsestid
2 minutter
Hviletid
2 timer
Tid i alt
2 timer, 5 minutter
Ingredienser
160 g Sukker
1 tsk Salt
Vejledning
  1. Skræl først jordskokkerne og skær dem så ud i mindre firkanter (mine blev cirka 2,0 x 1,5 x 1,5 centimeter). Jeg tænker, at du med fordel kan skære dem endnu mindre, eventuelt i tern på én centimeter. Jeg har endnu ikke selv afprøvet det, men jeg tror, det kun gør dem endnu mere delikate.

  2. Kom sukker, æbleeddike, salt og de hele timianstilke i en gryde og bring det i kog.

  3. Tilsæt jordskokkerne, når det koger, og lad dem koge med i 2 minutter.

  4. Hele det hele over i et skoldet patentglas.

  5. Kom straks låget på.

  6. Lad det trække i køleskabet, gerne i et par timer. Herefter er de klar. De er også stadig rigtig lækre dagen derpå!

Læs også
Syltede asier
Opskrift
Gæsteindlæg
Syltede svampe
Opskrift
Per Asmussen
Syltede rødløg i skiver
Opskrift
Per Asmussen
Syltede rødbeder
Opskrift
Per Asmussen
Syltede radiser
Opskrift
Katrine
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier