Svenske chokoladekager

Svenske chokoladekager
Beskrivelse

En lækker opskrift på svenske chokoladekager hvor de sprøde på overfladen og bløde i midten.

Hjemme hos os kalder ungerne dem for chokoladebrød og selv om det lyder som en stor portion, så holder den ikke længe herhjemme. 

Udbytte
100 stk.
Foreberedelsestid
47 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
57 minutter
Ingredienser
5 dl Hvedemel
1 tsk Bagepulver
2 1⁄2 dl Sukker
2 spsk Kakao
200 g Smør (Koldt)
1 Æg
  x
1 æggehvider (Til penslingen)
  Mandler (Til pyntningen)
  Perlesukker (Til pyntningen)
Vejledning

Start med at blande mel, bagepulver, sukker, vaniljesukker og kakao pulveret i en skål.

Skær det kolde smør i små stykker og smuldre det i blandingen.

Pisk ægget i så dejen samler sig fint og bliver blød og lind.

Lad herefter dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.

Tag den ud af køleskabet og del dejen i seks dele.

Rul dem hver for sig ud til en cirka 30 cm lang stang.

Placer stængerne på en bagepapirsbeklædt bageplade og tryk dem lidt flade. De skal blive cirka 4 cm brede.

Pensl med æggehvider og drys dem med perlesukker og hakkede mandler.

Bag dem i cirka 10 minutter ved 175 grader almindelig ovn. De skal være bløde i midten når de er bagt færdige.

Når de tages ud af ovnen, skal de straks skæres i tynde, skrå skiver, ligesom man gør med et flutes.

Lad dem køle af på en bagerist herefter.

Svenske chokoladekager

Source

Jeg fandt opskriften hos Arla.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier