fbpx Svampet√¶rte ūüćī | opskrifter | GastroFun.dk

Svampetærte

Svampetærte
Beskrivelse

En madtærte er altid lækker som frokost eller let aftensmad.

Denne t√¶rte har en grov bund med et lavt indhold af fedt, og sammen med gr√łntsagsfyldet er det absolut en b√•de sund og l√¶kker ret.

Den rå tærtedej kan fryses (se note) så du altid kan tage en portion dej op og bage en tærte, når lysten melder sig.

Udbytte
1 Tærte
Foreberedelsestid
35 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
1 dl Surmælksprodukt (f.eks. A 38, ymer eller tykmælk)
2 spsk Olivenolie
1 dl Fuldkornsmel (f.eks. grahamsmel eller fuldkornshvedemel)
1 1⁄2 dl Hvedemel
1⁄2 tsk Salt
200 g Svampe (en eller flere slags)
2 dl Fl√łde (piske- eller madlavningsfl√łde)
  Krydderier (salt og peber)
150 g Revet ost
  Sm√łr (til stegning)
  Olie (til stegning)
Vejledning

Tærtedej:

Alle ingredienserne til dejen kommes i en skål.

R√łr eller √¶lt dejen sammen - den¬†skal v√¶re bl√łd.

Pak dejen¬†ind i film og lad den hvile¬†30 minutter i k√łleskabet. Dette er vigtigt,¬†da en tilstr√¶kkelig hviletid¬†er afg√łrende for den f√¶rdigebagte t√¶rtebunds konsistens.

Dejen rulles tyndt/trykkes ud i en smurt tærteform.

Prik den med en gaffel og forbag tærtebunden i 10 minutter ved 200 grader.

Tag den forbagte tærtebund ud af ovnen og kom fyldet i den.

 

Fyld:

Rens svampene og skær dem i skiver.

Sk√¶r r√łdl√łg og for√•rsl√łg i skiver.

Opvarm en pande med olie og tils√¶t en klat sm√łr, n√•r panden er varm.¬†

Steg svampe, l√łg og for√•rsl√łg p√• panden i et par minutter, til alt er faldet let sammen.

Pisk √¶g og fl√łde¬†sammen og¬†krydr¬†med salt og peber efter behov.

Drys den forbagte tærtebund med cirka 1/3 af den revne ost.

Kom herefter gr√łntsagsfyldet over osten i bunden¬†og h√¶ld √¶ggemassen over.

Drys til slut tærten med den resterende ost.

Bag tærten i cirka 30 minutter ved 200 grader, til æggemassen har sat sig og overfladen er smukt gylden.

Server den lune t√¶rte med en gr√łn salat som tilbeh√łr.

Svampetærte

Svampetærte

Noter

Lav dobbelt portion af tærtedejen. Kom halvdelen af dejen i en frysepose og tryk dejen let flad. Opbevar tærtedejen i fryseren, så er det supernemt næste gang, du får lyst til at bage tærte.  

Du kan krydre t√¶rtefyldet med lidt revet muskatn√łd. Det giver en god smag!

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier