fbpx ✅Svampetærte🥧🍄 | opskrifter | GastroFun.dk

Svampetærte

Svampetærte
Sidst ændret:
Onsdag den 23. oktober, 2019 - 14:15
Beskrivelse

En madtærte er altid lækker som frokost eller let aftensmad.

Denne tærte har en grov bund med et lavt indhold af fedt, og sammen med grøntsagsfyldet er det absolut en både sund og lækker ret.

Den rå tærtedej kan fryses (se note) så du altid kan tage en portion dej op og bage en tærte, når lysten melder sig.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Tærte
Forberedelsestid
35 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Tærtedej)
1 dl Surmælksprodukt (f.eks. A 38, ymer eller tykmælk)
2 spsk Olivenolie
1 dl Fuldkornsmel (f.eks. grahamsmel eller fuldkornshvedemel)
1 1⁄2 dl Hvedemel
1⁄2 tsk Salt
  Opskriftsgruppe (Fyld)
200 g Svampe (en eller flere slags)
4 Æg
2 dl Fløde (piske- eller madlavningsfløde)
  Krydderier (salt og peber)
150 g Revet ost
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
Vejledning

Tærtedej:

Alle ingredienserne til dejen kommes i en skål.

Rør eller ælt dejen sammen - den skal være blød.

Pak dejen ind i film og lad den hvile 30 minutter i køleskabet. Dette er vigtigt, da en tilstrækkelig hviletid er afgørende for den færdigebagte tærtebunds konsistens.

Dejen rulles tyndt/trykkes ud i en smurt tærteform.

Prik den med en gaffel og forbag tærtebunden i 10 minutter ved 200 grader.

Tag den forbagte tærtebund ud af ovnen og kom fyldet i den.

 

Fyld:

Rens svampene og skær dem i skiver.

Skær rødløg og forårsløg i skiver.

Opvarm en pande med olie og tilsæt en klat smør, når panden er varm. 

Steg svampe, løg og forårsløg på panden i et par minutter, til alt er faldet let sammen.

Pisk æg og fløde sammen og krydr med salt og peber efter behov.

Drys den forbagte tærtebund med cirka 1/3 af den revne ost.

Kom herefter grøntsagsfyldet over osten i bunden og hæld æggemassen over.

Drys til slut tærten med den resterende ost.

Bag tærten i cirka 30 minutter ved 200 grader, til æggemassen har sat sig og overfladen er smukt gylden.

Server den lune tærte med en grøn salat som tilbehør.

Svampetærte

Svampetærte

Noter

Lav dobbelt portion af tærtedejen. Kom halvdelen af dejen i en frysepose og tryk dejen let flad. Opbevar tærtedejen i fryseren, så er det supernemt næste gang, du får lyst til at bage tærte.  

Du kan krydre tærtefyldet med lidt revet muskatnød. Det giver en god smag!

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Stop madspild
Artikel
Redaktion
Porretærte med bacon og champignon
Opskrift
Henriette Kristiansen
Oksebovstærte med ærter
Opskrift
Mette
Rødbedetærte med gedeost
Opskrift
Redaktion
Pulled pork tærte
Opskrift
Anette
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion
Tøm køleskabet tærte
Opskrift
Anette