fbpx Svampet chokoladekage med valnødder 🍫 | opskrifter | GastroFun.dk

Svampet chokoladekage med valnødder

Svampet chokoladekage med valnødder
Sidst ændret:
Fredag den 7. februar, 2020 - 11:23
Beskrivelse

Du kender den klassiske tørre chokoladekage fra din barndom, hvor du føler at den pulveriserer i munden på dig. Vi garanterer dig at den her kage ikke kommer i nærheden af det. Vores opskrift er lækker svampet og saftig. 

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Portion
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
250 g Smør
150 g Chokolade
4 Æg
250 g Sukker
150 g Hvedemel
50 g Kakao
2 g Havsalt
200 g Valnødder
Vejledning

Smelt chokolade og smør i en gryde og rør det til en homogenmasse. Lad chokoladen køle lidt af.

Imens chokoladen køler, piskes sukker og æg luftige og lette.

Sigt mel og kakao pulver ned i æggemassen, sammen med salt. Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.

Vend forsigtigt den afkølede chokolade/smør ned i æggemassen.

Hak valnødderne groft og vend dem ned kagemassen.

Kom kagemassen op i et tærtefad med en diameter på 21 cm, beklædt med bagepapir.

Bag chokoladekage på nederst rille i en forvarmet ovnen ved 170 grader alm. ovn i 30-35 minutter.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Black magic kage
Artikel
Redaktion