fbpx 🍄Svamperisotto | opskrifter | GastroFun.dk

Svamperisotto

Svamperisotto
Beskrivelse

Har du sat dig for at mestre risottoen? Så er du landet på det rette sted!

Risotto kan være en svær ret at give sig i kast med, mest fordi det gælder om at ramme den både på konsistens og smag. Den skal være cremet, men ikke for klæg - men lav den, som du foretrækker. 

Det gode ved risotto er, at du kan tilpasse den, som du har lyst til - er du med andre ord ikke så vild med svampe, så kan du nemt skifte indholdet i risretten ud. Prøv eksempelvis med andre friske grøntsager eller skaldyr?

Her får du en nem og overskuelig opskrift på en lækker svamperisotto med masser af parmesanost og blandede svampe. Boun appetito.

Udbytte
2 portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
1 Løg (Fint hakket)
2 fed Hvidløg (Fint hakket)
300 g Svampe (Blandede)
155 g Ris (Brug risottoris)
1⁄2 l Bouillon (Hønsebouillion)
1 dl Hvidvin
30 g Smør
30 g Parmesan
Vejledning

Hak løg og hvidløg fint. Hak svampene groft. Sæt en håndfuld af svampene til side.

Varm lidt olie op i tykbundet sauterpande eller gryde. Tilsæt løg og hvidløg, og lad det svitse et par minutter.

Tilsæt svampe og lad dem svitse sammen med løg og hvidløg, til svampene får farve. Pas på med at røre for meget rundt, lad i stedet svampene stege. 

Tilsæt risottoris og lad dem stege af sammen med resten i et par minutter, så de tager lidt smag. 

Tilsæt hvidvinen og lad det stege til alkoholen er fordampet.

Herefter tilsættes 1 dl bouillionvand af gangen, imens der røres. Når risene har suget vandet til sig, tilsættes endnu en dl. osv. Sådan fortsætter du, indtil du har tilsat alt vandet. Risottoris suger meget væske, så vær ikke bange for mængden af vand.

Tilsæt resten af svampene.

Tilsidst river du parmesanost og tilsætter det sammen med smør til risottoen. 

Smag til med sort peber og salt. 

Riv evt. lidt parmesan til serveringen.   

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion