Vegansk frokost der kan laves med rester og leder tankerne henimod en dejlig sushi ret.
Vi har opskriften fra bogen: “Grønne madpakker“, skrevet af Louisa Lorang. Hun skriver følgende om opskriften:
“Opskriften her er mere en inspiration end en opskrift. Lav teriyakien, og brug en rest ris til at lave de små sushiriceballs.”
Sushi rice balls
Udskriv Pin Del på FacebookGrej
Ingredienser
Teriyaki
- 0.25 deciliter Vand
- 1 deciliter Brun farin
- 1 deciliter Soja
- 2 tsk. Frisk ingefær fintrevet
- 1 spsk. Majsstivelse
- 1 spsk. Vand
- 1 spsk. Risvineddike
Sushiriceballs
- Ris hvide og kogte
- Sukker lidt
- Eddike lidt
- Avocado valgfri
- Kimchi valgfri
- Peanutbutter valgfri
- Edamamebønner valgfri
- Limesaft
- Sesamfrø
- Agurk tynde skiver
- Nori tang skåret i bånd - kan udelades
Sådan gør du
Teriyaki
- Kom vand, farin, soja og ingefær i en kasserolle, og lad det koge i cirka 5 minutter. Rør majsstivelsen med lidt koldt vand, og pisk den i gryden. Lad det simre i et par minutter. Tag saucen af varmen, og lad den køle af.
Sushiriceballs
- Rør risen med lidt eddike og sukker. Form små kugler af ris. Fyld dem med f.eks. avocado, kimchee, peanutbutter eller edamamebønner. Dryp eventuelt med lidt limesaft. Luk dem, så risen dækker, og rul dem i sesamfrø. Dæk dem med agurk, eller pynt med bånd af noritang. Pak dem i madpakken med teriyaki til at dyppe i.
Noter
Om forfatteren
Forlaget Lindhardt og Ringhof
Vi har opskriften fra bogen: "Grønne madpakker"