fbpx Sushi | opskrifter | GastroFun.dk

Sushi

Sushi
Beskrivelse

Dejlig og lækker opskrift på en dejlig sushi hvor alle kan være med - da fisken der benyttes er røget laks.

Det eneste "specialudstyr" denne opskrift kræver er en bambusmåtte. 

Vi har opskriften fra bogen: "Den store mad for begyndere" Af Linn Grubbström & Jacob Damgaard

Udbytte
2 personer
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
250 g Ris (Sushiris)
  Tang (6 ark sushi-tang)
2 tsk Sukker
2 tsk Eddike
4 spsk Sesamfrø
Vejledning

Sushi

1.    Kog risene efter anvisningnen på pakken. Afkøl risen.

Sushi

2.    Bland sukker og eddike i risene. 

Sushi

3.    Skær laksen, agurken og avocadoerne i strimler. 

Sushi

4.    Læg et ark tang på en rullemåtte med den blanke side ned. 

Sushi

5.    Læg et tyndt lag ris over hele tangen, undtagen de øverste 8 cm.

Sushi

6.    Læg avocado, agurk og laks på de nederste 5 cm. Top med sesamfrø og wasabi. Hvis du vil bruge frisk laks, skal du købe den hos en fiskehandler. Spørg efter ”fisk til sushi.” 

Sushi

7.    Brug måtten til langsomt og hårdt at rulle rullen sammen.

Sushi

8.    Skær rullen i tykke skiver. Skyl kniven i koldt vand mellem hver rulle, du skærer, så sætter risene sig ikke fast. 

Sushi

9.    Servering. 

Source

Opskriften stammer fra bogen: "Den store mad for begyndere", der udgives af Stranberg Publishing

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier