Surdejsbrød

Mit klar mest vellykkede og velsmagende surdejsbrød til dato.
Nu har jeg eksperimenteret med hjemmelavet surdej og surdejsbrød de sidste 4-5 uger, er jeg ikke langt fra at nå i mål.
Brødet har en god skorpe og en dyb smag af surdej.
Da min søde niece ønskede sig mosterens franskbrød til hendes fødselsdag, ville jeg gerne have dette surdejsbrød med til hendes brunch.
Begge dele var et stort hit:
Opløs gær i vand, og tilsæt surdej og salt og rør igen.
Tilsæt melet ad to omgange og rør det på røremaskine.
Rør det indtil dejen slipper siderne - det tager cirka 10-15 minutter.
Lad dejen hvile i 8-12 timer under en badehætte ved stuetemperatur. Jeg plejer at lave dejen om aftenen, og lader den stå natten over.
Næste morgen, vendes dejen ud på et meldrysset bord.
Dejen foldes ind over sig selv 4-5 gange til et stramt brød.
Placer det i en hævekurv, med samlingen opad.
Lad brødet hvile i 2 timer under et viskestykke.
Varm ovnen og en bageplade op ved 250 grader varmluft.
Vend brødet ud på den varme bageplade, og skær et dybt snit i brødet på langs i toppen.
Bag brødet i ovnen i 10 min ved 250 grader varmluft, efterfulgt af 20 min ved 210 grader varmluft
Lad brødet køle af på en bagerist i små 20 minutter inden det skæres.
Jeg overvejer om jeg "kun" skal skrue ned til 230 grader varmluft næste gang - da jeg gerne vil give brødet en lidt mørkere skorpe.
Det håber jeg også vil gøre at brødet hæver lidt mere op.
Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:






