Surdej

Surdej
Sidst ændret:
Mandag den 15. juni, 2020 - 10:09
Beskrivelse

Surdej. Alle kender til det, men hvordan laver man surdej? Vi har her en opskrift på en dejlig surdej. 

Sværhedsgrad
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
96 timer
Tid i alt
96 timer, 10 minutter
Ingredienser
1 dl Hvedemel
1 dl Mel (Grahamsmel)
1 dl Rugmel
3 dl Vand
Vejledning

Bland alle ingredienserne sammen og sørg for at der ikke er klumper i.

Læg surdejen i en bøtte (med låg) og lad den stå på køkkenbordet med låget løst på toppen.

Lad den stå på køkkenbordet i 4 dage, og husk at piske den igennem et par gange om dagen.

Efter 4 dage er surdejen begyndt at blive lidt sur og den er nu klar til at blive brugt.

Surdej

Kilde

Opskriften er inspireret af Meyersmad.dk.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

Tags

Sociale medier